"Відчував, як горить моє тіло": історія захисника, в авто якого поцілила протитанкова ракета. ФОТО

Ірина Бура — 20 грудня 2023, 13:14

В евакуаційне авто 35-річного полтавця Валентина Бондара ворог поцілив протитанковою ракетою. Після важкого поранення, яке призвело до втрати обох ніг, захисник лікується вже пів року.

Валентин Бондар добровільно вступив до лав ЗСУ на початку листопада 2022 року. Чоловік став головним водієм роти у складі 77-мої окремої аеромобільної бригади. Важке поранення отримав за пів року після початку служби. Це сталося у травні на Бахмутському напрямку, розповіли у центрі "Незламні".

Валентин вивозив піхотинців з позицій, на які активно наступав ворог. У колоні машин, що прямували так званою "дорогою життя", він їхав першим. У його авто окупант поцілив протитанковою керованою ракетою. Машина загорілася.

Попри важкі травми та опіки, захисник зміг вибратися з охопленої вогнем пастки. За словами чоловіка, він впав на землю та прокотився декілька метрів. Коли відкрив очі, то побачив розтрощені ноги та самотужки спробував накласти собі турнікети.

У авто Валентина окупант поцілив протитанковою керованою ракетою. Машина загорілася

"Мене засліпило та оглушило. В очах був помаранчевий колір, а у вухах шкварчав розпечений метал. Я відчував як горить моє тіло",– пригадує боєць.

Захисник вже пів року лікується – медики кількох шпиталів довго боролися за збереження нижніх кінцівок Валентина, однак марно. Ноги довелося ампутувати.

Ноги захиснику довелося ампутувати

Нині чоловік завершує реабілітацію у Львові, де лікарі гоїли опіки пацієнта та формували кукси для протезування.

Протезисти за допомогою 3D-принтера виготовили для Валентина сучасні та легкі куксоприймачі. Пацієнт вже отримав свої перші тимчасові протези ніг, на яких вчиться ходити. Постійні штучні кінцівки він планує отримати в рідній Полтаві, аби обслуговувати протези за місцем проживання.

УСІ ФОТО: центр "Незламні"

Захисник каже, що прийняв свою травму ще на полі бою.

"Я пережив пекло. І вибирався заради своїх дівчат. У мене їх троє: дружина Валентина і двоє доньок – Мілана та Анастасія. Тому зараз я хочу просто бути зі своєю сім’єю", – каже боєць.

Валентин прагне і далі працювати на перемогу України, але вже як цивільний.

Читайте також: Все горіло, люди кричали, вибухали авто: розповідь лікарки з Києва, в будинок якої влучили уламки російської ракети

Реклама:

Головне сьогодні