У США звільнили ректора університету: він нібито знімав порно з дружиною

Анастасія Поя — 29 грудня 2023, 16:41

В американському штаті Вісконсин рада ректорів університету Вісконсін-Ла-Кросс звільнила ректора закладу за те, що він знімав порнографічні відео.

Таке рішення одноголосно прийняли на засіданні ради 27 грудня, повідомляє The Guardian.

Під час зібрання рада назвала хобі ексректора університету Джо Гоу огидними й такими, що завдають вишу "значної репутаційної шкоди".

Гоу підтвердив журналістам Associated Press, що його колеги дізналися про те, що він і його дружина – колишня професорка університету Кармен Вілсон – продюсували й знімалися в порнографічних відеороликах.

Джо Гоу. Фото: Associated Press

За його словами, колеги не пояснили йому, за що саме звільняють й не дали можливості прокоментувати ситуацію.

На думку Гоу, рада ректорів порушила його право на свободу слова. Чоловік розглядає можливість подати позов до суду.

"У четвер ввечері я отримав електронного листа й дізнався про те, що мене звільнено. Я б хотів мати можливість потрапити на слухання.

Ми з дружиною маємо справу з сексуальними стосунками між дорослими людьми за їхньою згодою. Звільнивши мене, рада ректорів університету таким чином не дотримуються власних зобов'язань щодо свободи слова", – каже Гоу Джо.

Усунення чоловіка з посади підтримала президентка університету Джей Ротман. Своє рішення вона обґрунтувала тим, що Гоу не зміг стати прикладом для наслідування викладачів та студентів.

На думку Ротман, чоловік помилково вважає, що свобода слова прирівнюється до можливості робити й говорити все, про що заманеться.

"Здоровий глузд потрібен, щоб існували обмеження на те, що говорять або роблять люди, яким довірено керувати нашими університетами. Відповідне рішення має бути абсолютно зрозумілим для нього", – зазначила Ротман.

Відомо, що Джо Гоу із дружиною ведуть канал на YouTube під назвою "Sexy Healthy Cooking" (Сексуальна здорова кулінарія). У своїх відео вони готують їжу разом із порноакторами.

У 2018 році Гоу потрапив у скандал через те, що запросив порноактрису Ніну Гартлі виступити в університеті. За це він заплатив їй 5 тисяч доларів зі студентських внесків.

Тодішній президент закладу Рей Кросс оголосив йому догану, а рада ректорів відмовилася підвищувати зарплату в тому році.

Також подружжя випустило електронні книги: "Моногамія з перевагами: як порно збагачує наші стосунки" та "Одружені з перевагами – наші реальні пригоди в індустрії для дорослих".

Раніше ми повідомляли, що президентку Гарвардського університету звинуватили у плагіаті.

Читайте також: "Рефлорація" українських плагіаторів, або як "рятували рядового" Л

Реклама:

Головне сьогодні