Що подивитися на Новий рік: 11 фільмів з різдвяною атмосферою

Анастасія Коропецька — 31 грудня 2023, 12:00

Під час різдвяних святу у дітей та дорослих зʼявляється настрій для перегляду улюблених новорічних фільмів.

Уже традиційно всі вмикають улюблені "Один вдома", "Ельф" та "Відпочинок за обміном". Проте це не єдині новорічні стрічки, які можна дивитися на свята.

"УП.Життя" зібрала перелік сучасних фільмів з новорічною тематикою, які можна дивитися як дорослим, так і дітям.

"Любіть Куперів" (2015)

"Любіть Куперів" – це американська різдвяна комедійна драма режисера Джессі Нельсона.

Купери - американська сімʼя, яка щороку на різдвяні свята збирається за одним столом. Це фільм про чотири покоління, які живуть своїми проблемами та переживаннями, але все ж обʼєднуються раз на рік.

"Дуже погані матусі" (2016)

"Дуже погані матусі" – американська кінокомедія режисерів і сценаристів Джона Лукаса і Скотта Мура. У головних ролях Міла Куніс, Крістен Белл, Кетрін Ган.

Фільм розповідає історію трьох матусь, які вирішили відірватися на Різдво та залишити обовʼязки позаду. Тож краще дивитися його без дітей бо з тими, кому уже виповнилося 18. Трейлер за посиланням.

"Дуже погані матусі"/Скриншот з фільму

"Новорічний корпоратив" (2016)

"Новорічний корпоратив" – американська кінокомедія режисерів Джоша Ґордона і Вілла Спека.

Новорічний фільм для глядачів 18+. Він розповідає про корпоратив однієї компанії, якою керують брат та сестра. Сестра вирішує оптимізувати витрати компанії та звільнити працівників, які працюють у підрозділі її брата. Останній натомість вирішує влаштувати величезний корпоратив та відірватися на повну, щоб вразити партнерів, контракт з якими може врятувати його підрозділ від скорочення. Та не все йде за планом.

"Людина, яка винайшла Різдво" (2017)

"Людина, яка винайшла Різдво" – різдвяна біографічна комедійна драма про автора "Різдвяної пісні" Чарльза Діккенса від режисера Бхарата Наллурі.

За словами авторів, фільм розповідає справжню історію про те, як Чарльз Діккенс написав "Різдвяну пісню" і створив святкову традицію. Трейлер за посиланням.

"Людина, яка вигадала Різдво"/Скриншот з фільму

"Щасливого Різдва" (2019)

"Щасливого Різдва" – романтична драма від режисера Пола Фейґа з Емілією Кларк у головній ролі.

Фільм розповідає історію молодої жінки Кейт, яка працює ельфом і різдвяній крамниці. Проте Кейт мріє бути співачкою. Одного разу вона зустрічає Тома, і її життя змінюється настільки, що у це важко повірити.

Це фільм про диво, у яке так хочеться вірити у різдвяні свята.

"Хрещена" (2020)

"Хрещена" – американська фентезі-комедія 2020 року режисерки Шерон Магуайр та компанії Walt Disney.

Фільм розповідає про Елеонору – молоду, недосвідчену фею, яка навчається на хрещену матір. Вона знаходить загубленого листа від 10-річної дівчинки, яка потрапила в біду, і вирішує розшукати її.

Проте 10-річна дівчинка тепер 40-річна мати-одиначка (Айла Фішер), яка працює на новинній станції в Бостоні. Та фея все одно вирішує зробити її щасливою, хоче вона того, чи ні.

"Jingle Jangle: Різдвяна подорож" (2020)

"Jingle Jangle: Різдвяна подорож" – американське фентезі сценариста і режисера Девіда Е. Талберта, в якому є багато різдвяної музики.

Фільм розповідає про виробника іграшок, його авантюрну онуку та чарівний винахід, який назавжди змінює їхнє життя. Він про Різдво та чудеса, які стаються напередодні свят.

"Незабутнє Різдво" (2022)

"Незабутнє Різдво" – різдвяна романтична комедія з Ліндсей Лохан у головній ролі.

Лохан грає роль розбещеної спадкоємиці, яка втрачає пам’ять під час аварії на лижах і потрапляє під опіку власника готелю. Молодий симпатичний власник овдовів на Різдво, а готель не приносить тих прибутків, які були раніше.

Тому Лохан з багатого дівчиська, яке нічого не вміло, перетворюється у справжню господиню готелю.

"Хлопчик, на ім'я Різдво" (2021)

"Хлопчик, на ім'я Різдво" – британський різдвяний фантастичний фільм, знятий Гілом Кенаном та заснований на однойменній книзі Метта Гейґа.

Фільм розповідає історію Ніколаса, який жив у Фінляндії зі своїм батьком Джоелем. Батько залишив Ніколаса під опікою жорстокої тітки Карлотти, оскільки повинен був разом з односельчанами знайти село Ельфхельм.

Незабаром після відходу тата Ніколас вирушає в довгу подорож, користуючись спеціальною картою, а також бере з собою вірного друга, мишу Мійку, яка вміє розмовляти. Хлопчик швидко знаходить чарівне поселення ельфів, які не люблять людей, і намагається переконати їх, що не усі люди – погані.

Пригоди Тедді (2022)

"Пригоди Тедді" – це історія про дружбу, любов і силу волі.

Фільм розповідає історію восьмирічної Маріанни, яка часто бачить те, на що не звертають увагу дорослі.

У переддень Різдва вона прогулюється по місцевому ярмарку і помічає на полиці однієї з лавок плюшевого ведмедика. Дівчинка намагається виграти його, проте у Тедді інші плани: він чекає на заможного господаря.

"У дусі Різдва" (2022)

"У дусі Різдва" – американська музична комедія на різдвяну тематику 2022 року, знята Шоном Андерсом.

У фільмі розповідається про Клінта Бріггса, успішного рекламника, який не вірить у Різдво. Він грубий, егоїстичний і нехтує своєю дочкою Моллі.

Одного вечора в переддень Різдва до Клінта приходять три духи: минулого, сьогодення та майбутнього. Духи показують, що він втратив у житті, і надихають його змінитися.

Вас також може зацікавити:

Швидко, корисно і майже без світла: рецепти 8 страв на Новий Рік від відомого шеф-кухаря

Найкращі серіали року: історії про сильних жінок, винахідливих чоловіків та трохи жахів

Реклама:

Головне сьогодні