Був "вражений горем": британець два роки зберігав тіло друга в морозилці

Ірина Батюк — 6 грудня 2023, 16:25

У місті Дербі, що у Великій Британії, до двох років ув'язнення засудили чоловіка, який два роки зберігав тіло свого друга у морозильній камері.

Як пише Guardian, 53-річний Деміон Джонсон зізнався у перешкоджанні законному та гідному похованню тіла 71-річного Джона Вейнрайта. Чоловік пояснив свій вчинок тим, що його "вразило горе" і він не хотів відпускати друга.

71-річний Вейнрайт помер у вересні 2018 року і був знайдений лише у серпні 2020-го в морозильній камері на території компанії, що займалася скіпом (вантажопідйомом).

За словами прокурора, що Джонсон знав Вейнрайта 27 років, а в 2015-му переїхав до нього у квартиру як доглядальник. Їхні стосунки Джонсон описав як "міцну дружбу", і вважав Вейнрайта за батька.

Фото: rcreitmeyer/Depositphotos

"Відповідач каже, що не мислив раціонально і не був готовий відпустити містера Вейнрайта. Згодом він не міг про все повідомити владі", – розповів прокурор.

У вересні 2018 року Джонсон замовив морозилку і сказав родичам та друзям Вейнрайта сказав, що похорон уже відбувся. Водночас він не звертався до органів влади й не отримав свідоцтва про смерть.

При цьому Джонсон майже два роки використовував банківську картку свого друга для купівлі товарів і зняття готівки.

У грудні 2019 року чоловіка заарештували в ході розслідування іншої справи. Поліція не обшукувала помешкання, однак Джонсону заборонили туди повернутися: квартиру закрили, а морозилку вимкнули. Коли правоохоронці повернулися, щоб провести перевірку, то відчули сильний запах.

У серпні 2020 року морозилку перевезли на територію компанії, яка займалася скіпами. Тоді поліція думала, що у ній – гнила їжа. Там працівники й знайшли тіло.

Нагадаємо, у Британії ТікТок-блогерка та її мати отримали довічне за вбивство двох чоловіків.

Читайте також: Трагедія під час медового місяця: на Багамах від нападу акули загинула жінка

Реклама:

Головне сьогодні