Перший конверт, надісланий із маркою, планують продати на аукціоні за 2,5 мільйона доларів

— 12 січня, 18:25

Конверт "Мюльреді", надісланий із використанням марки, в лютому виставлять на аукціон Sotheby's в Нью-Йорку. Його продаж може принести від 1,5 до 2,5 мільйона доларів США.

Представники Sotheby's заявили, що він може стати одним із найцінніших предметів з історії пошти, які коли-небудь продавали на аукціоні, пише CNN.

Лист датований 2 травня 1840 року. Він прямував до 35-річного менеджера металургійної фабрики Вільяма Бленкінсопа-молодшого, який жив у маленькому містечку Бедлінгтон, на півночі Англії. Натомість про відправника деталей немає – відомо лише, що послання він відправив з Лондона і заплатив за нього маркою Penny Black.

Лист відправили у конверті "Мюльреді". Його автор – відомий живописець і дизайнер Вільям Мюльреді. На цьому конверті він зобразив Великобританію, яка розсилає новини по всьому світу. На той час, конверти та марки були способом передоплати відправлення.

Фото: Sotheby's

"Цей лист зробив революцію в тому, як люди спілкуються, обмінюються ідеями, діляться новинами та висловлюють свої думки", – сказав Річард Остін, глобальний керівник відділу книг і рукописів Sotheby's.

З обох боків конверта досі є проштамповані дати відправлення.

Ініціатором використання марок у Великій Британії став учитель і соціальний реформатор Роуленд Хілл. Він запровадив їх для оплати поштових відправлень. Це мало шалений успіх і багато країн наслідувало таку модель.

Нагадаємо, польська пошта випустила марки для підтримки України.

Віра Шурмакевич, "УП. Життя"

Читайте також: 150 євро замість мільйонів: у Франції суд відхилив позов подружжя, яке продало за безцінь рідкісну маску

Реклама:

Головне сьогодні