Вчені встановили справжнє походження "мумій інопланетян", виявлених у Перу

Ірина Бура — 14 січня, 09:00

Пара "мумій інопланетян", яку минулого року виявили в аеропорту столиці Перу, має цілком "земне походження". Це – гуманоїдні ляльки, виготовлені, ймовірно, з кісток людей і тварин.

Про це свідчить науковий аналіз виявлених "мумій", пише Reuters. Вчені також проаналізували окрему руку з трьома пальцями і виключили будь-який зв’язок "мумій" з інопланетним життям.

Дві невідомі фігурки, схожі на муміфіковані тіла з видовженими головами та руками з трьома пальцями, одягнені в традиційний андський одяг, знайшли в картонній коробці офісу кур’єрської служби в аеропорту Ліми у 2017 році.

Деякі ЗМІ висловили припущення про їхнє можливе інопланетне походження. Мексиканський журналіст і ентузіаст НЛО Хайме Мауссан стверджував, що цим тілам близько 1 тисячі років. У вересні 2023 року ці крихітні муміфіковані тіла навіть представили на слуханнях у Конгресі Мексики.

Це – гуманоїдні ляльки, виготовлені, ймовірно, з кісток людей і тварин

Та згодом більшість експертів відкинула інопланетне походження муміфікованих тіл, назвавши події довкола них шахрайством. Вони припустили, що, можливо, це понівечені стародавні людські мумії, поєднані з частинами тварин.

І 12 січня 2024 року на прес-конференції в Лімі експерти поставили крапку в цьому питанні. Вони заявили, що останки не є позаземними.

Вчені також проаналізували окрему руку з трьома пальцями і виключили будь-який зв’язок "мумій" з інопланетним життям

"Це не інопланетяни. Це ляльки, зроблені з кісток тварин з нашої планети, з’єднаних синтетичним клеєм", – розповів Флавіо Естрада, археолог з Інституту юридичної медицини та судової експертизи Перу.

УСІ ЗОБРАЖЕННЯ: Reuters

Нагадаємо, науковці реконструювали обличчя чоловіка з римського поселення, якого розп’яли на хресті понад 1,5 тисячі років тому.

Читайте також: Тиранозавр рекс не був найбільшим хижаком свого часу – вчені

Реклама:

Головне сьогодні