Шукав охочих сортувати канцелярію: на Буковині хлопець обкрадав людей, пропонуючи роботу

Анастасія Поя — 18 січня, 15:25

У Чернівецькій області затримали 19-річного хлопця, який організував шахрайську схему: він пропонував людям дистанційну роботу, але для працевлаштування вони мали перерахувати йому завдаток за матеріали.

Таким чином буковинець ошукав щонайменше вісьмох жителів Чернівецької та сусідніх областей, повідомляють у Головному управлінні Національної поліції в Чернівецькій області.

Як з’ясували правоохоронці, хлопець розмістив оголошення про віддалену роботу на одній з інтернет-платформ, вказавши, що треба буде фасувати олівці.

"Основними обов’язками є перевірка кожного олівця на цілісність і якість, а також фасування олівців по 12 кольорів у пакування", – йшлося в оголошенні про роботу.

Фото: ГУНП у Чернівецькій області

Коли потенційні працівники відгукувалися на вакансію, хлопець просив скинути 500 гривень начебто як завдаток за доставку їм додому товару для роботи, кажуть у поліції.

Також хлопець отримував дані банківських рахунків потенційних робітників, а потім привласнював із них гроші.

"Він надсилав посилання для заповнення анкети. Перейшовши, потерпілі потрапляли на фейковий ресурс, інтерфейс якого був подібним до офіційного вебресурсу державного банку, й вводили дані своїх карток.

У такий спосіб хлопець отримував доступ до рахунків громадян і привласнював їхні заощадження. Отримані кошти він надсилав на рахунки третіх осіб", – повідомляють правоохоронці.

Фото: ГУНП у Чернівецькій області

За даними поліції, однією з ошуканих була 44-річна жителька Хмельницького – її хлопець обікрав на понад 40 тисяч гривень.

Хлопцю повідомили про підозру за статтею про шахрайство (ч. 1, 2 та 3 ст. 190 ККУ).

Санкція статті передбачає до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше в Кіберполіції дали поради, як не стати жертвою шахрайства під час продажу товарів у інтернеті.

Читайте також: У МВС попереджають про нову схему шахраїв: зловмисники створюють фейкові боти Kyivstar

Реклама:

Головне сьогодні