Взяв на себе удар ворожої гранати: у Львові рятують захисника, який втратив ноги на війні. ФОТО

Ірина Бура — 19 січня, 12:50

Олег Лучин – 30-річний захисник із села Зимна Вода, що на Львівщині, прийняв на себе удар ворожої гранати на Бахмутському напрямку. Побратими поруч вціліли, а йому посікло все тіло: від обличчя до нижніх кінцівок.

Ноги захисник втратив одразу, після чого ще багато місяців боровся за життя.

Історію військового розповідають у центрі "Незламні".

Рік тому Олега мобілізували до ЗСУ, згодом він долучився до оборони Бахмута. Наприкінці серпня він отримав важке поранення – ворог скинув гранату з дрона в його окоп. У зоні ураження були троє захисників, але весь удар припав на Олега.

Ноги захисник втратив одразу, після чого ще багато місяців боровся за життя

Пораненого довго не могли евакуювати через обстріли. Турнікети пробули на ногах Олега аж вісім годин, тканини тіла почали відмирати. Медикам стабпункту довелося ампутувати кінцівки, розповідають у центрі.

До медзакладу Львова Олега доставили у вкрай важкому стані

Згодом життя захисника продовжили рятувати лікарі Дніпра, Києва та Львова.

До медзакладу Львова Олега доставили у вкрай важкому стані. Його стан ускладнювала мультирезистентна бактеріальна інфекція, яка не піддавалася антибіотикотерапії. Десять днів він пробув у реанімації.

"Інфекція дуже вплинула на роботу легень та нирок. В Дніпрі Олег проходив процедуру гемодіалізу. Коли він надійшов до нас, роботу внутрішніх органів підтримували апарати.

Спочатку ми мусили побороти інфекцію. А коли нам це вдалося, ми закрили дефекти мʼяких тканин, що виникли після ампутації кінцівок", – розповідає хірург Мар’ян Кузьмак.

УСІ ФОТО: центр "Незламні"

Реабілітація захисника триває. З ним працюють фізичні терапевти. Ще один етап у його відновленні – це реконструкція обличчя, мʼякі тканини та носова перегородка якого понівечені уламками. Після цього медики "зашліфують" йому рубці та шрами.

"Олег Лучин понад усе мріє знову стати на ноги. А ще, аби його з дружиною сім’я, в якій вже зростає донечка, поповнилася ще й сином", – зазначають у центрі.

Читайте також: Пережив ампутацію ноги та два інсульти: історія захисника, який рятував побратима і мало не загинув



Реклама:

Головне сьогодні