На "Вернадському" триває бебі-бум: народилися дитинчата поморників. ВІДЕО

Ірина Бура — 21 січня, 15:08

Полярники зі станції "Академік Вернадський" під час обстеження сусідніх островів Скуа, Блек та Шелтер виявили дитинчат південнополярних поморників.

Загалом на островах полярники нарахували близько двох десятків гнізд цих птахів. У більшості з них уже є по двоє малюків, повідомляють у Національному антарктичному науковому центрі.

"Ці пухнасти такі крихітні й незграбні, але уважно спостерігають за світом намистинками чорних очей", – розповідають біологи.

Відео з дитинчатами поморників поділився біолог 28-ї УАЕ Сергій Глотов.

Південнополярні поморники належать до головних пернатих хижаків Антарктики. Вони полюють на яйця і малечу пінгвінів та інших птахів, а також відбирають їжу в синьооких бакланів і пінгвінів, коли ті повертаються до гнізд з повними волами харчів, зазначають у центрі.

"Прилітають південнополярні поморники в наш район на шлюбний сезон пізньою антарктичною весною. Можуть гніздувати як колоніями, так і парами. Відкладають 1-2 яйця, з яких десь за місяць вилуплюються пташенята", – продовжують полярники.

Малюків спочатку по черзі годують батьки, а вже після зміни пуху на пір'я вони почнуть літати і самостійно харчуватися. Це відбувається приблизно за два місяці після народження.

Нагадаємо, біля "Вернадського" вилупилися перші у 2023 році пінгвінята.

Читайте також: Можуть розганятися до 6 км/год: полярники показали, як пінгвіни катаються на животі. ВІДЕО

Реклама:

Головне сьогодні