Умови жахливі: зоозахисники звернулися до поліції через пересувну виставку черепах на Хмельниччині. ВІДЕО

Ірина Бура — 24 січня, 17:25

Зоозахисники із Кам'янця-Подільського на Хмельниччині б'ють на сполох: у місті проходить пересувна виставка черепах, де тварини, за їхніми словами, перебувають у жахливих умовах.

Про це повідомили у UAnimals.

Як розповіла "УП.Життя" менеджерка з інформаційних комунікацій UAnimals Руслана Ходжаєва, виставка в місті уже розпочалася і триватиме до 28 січня. Вона стверджує, що організатори виставки порушують ч. 5 ст. 25 закону "Про захист тварин від жорстокого поводження".

"Ця виставка їздить по всій країні, до цього вони були в Полтаві. Ми не зоологи, але судячи з побаченого нами, умови перебування там зовсім не відповідні. Черепахи велетенського розміру, а їх тримають у малому акваріумі, де ті не можуть навіть поворохнутися.

Була одна черепаха, яка мала вигляд неживої, тобто геть не подавала ознак життя: не рухалася, у неї був відкритий рот", – розповідає пані Руслана.

ФОТО: UAnimals

За її словами, за 50 гривень на виставці дозволяють фотографуватися з тваринами.

"Дві великі черепахи сидять у відкритому вольєрі, де з ними фотографуються діти. Тварини намагаються відлізти в інший бік, але люди їх насильно повертають і продовжують фотографуватися. І це триває весь день", – стверджує Руслана Ходжаєва.

Зоозахисники закликають місцевих громадян долучитися до захисту тварин: звернутися до місцевого відділку поліції і написати заяву щодо виставки.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений UAnimals (@uanimals.official)

За словами Ходжаєвої, UAnimals також зверталися до правоохоронців з відповідною заявою, однак належної реакції не було.

"Вони навіть не знали, що у виставці є щось незаконне. Поліція на місце не приїхала. Правоохоронці сказали, що заяви їм достатньо. Проте, коли реєстрували заяву, ще додали, шо розглянуть впродовж місяця. Хоча виставка завершиться 28 січня і може статися, що поїде далі іншими містами. Тому нині ми закликаємо людей також долучатися та подати заяву в поліцію", – додають зоозахисники.

У пресслужбі поліції Хмельницької області у коментарі "УП Життя зазначили:

"За фактом, вказаним у заяві, проводиться перевірка".

Читайте також: Екзотичні тварини у тісних клітках: поліція склала протокол на організаторів виставки у Тернополі

Реклама:

Головне сьогодні