Поліція розслідує понад 70 справ щодо вчинення сексуального насильства окупантами

Альона Павлюк — 31 січня, 15:12

Поліція розслідує 77 справ щодо сексуального насильства, вчиненого російськими окупантами на території України.

Про це повідомив перший заступник голови Національної поліції Максим Цуцкірідзе в інтерв’ю інформагентству "Інтерфакс-Україна".

"Щодо сексуального насильства, скоєного під час війни, маємо 77 кейсів, 89 постраждалих. Частина постраждалих в Україні, частина виїхала, але співпрацює зі слідством", – зазначив він.

Наразі поліція повідомила про підозри 27 окупантам. Переважна більшість з них – заочні.

Поліція повідомила про підозри за скоєння сексуального насильства 27 окупантам. Фото: Tinnakorn/Depositphotos

"Знову ж таки – ми не знаємо реальних цифр щодо сексуального насильства, як і не знаємо скільки насправді людей загинули на окупованих територіях. Але цей злочин відноситься до воєнного і не має строку давності", – наголосив Цуцкірідзе.

Нагадаємо, у травні 2022 року до суду скерували першу справу про зґвалтування під час війни – тоді звинуватили окупанта, який знущався з українців на Київщині.

Найбільше сексуальних злочинів російських військових проти українців та українок зафіксували в Херсонській області. Станом на 5 жовтня 2023 року їх було 235.

Читайте також: "Іноземні медіа бачать у воєнних злочинах атракціон з кімнатою страху". Правозахисниця Лариса Денисенко про сексуальне насильство

Реклама:

Головне сьогодні