Метро у Києві закривали через "жарт" дитини: на матір склали протокол

Анна Коваленко — 9 жовтня, 19:36
Метро у Києві закривали через жарт дитини: на матір склали протокол
У розмові з поліціянтами хлопчик зізнався, що не усвідомлював наслідків своїх дій
Поліція Києва/Facebook

Правоохоронці затримали винуватця тимчасового закриття станції метро "Дніпро" у Києві. Ним виявився 10-річний хлопчик, який вирішив "пожартувати", закинувши фільтр від протигазу в один із вагонів.

Про це розповіли в поліції Києва.

9 жовтня на одній зі станцій метро десятирічний хлопчик кинув до вагона фільтруючо-поглинаючу коробку до протигаза. Невідомий предмет налякав пасажирів, і вони почали масово виходити із вагона.

Згодом на станцію метро прибули вибухотехніки та слідчо-оперативна група – вони встановили, що загрози безпеці пасажирів немає.

Крім того, правоохоронці з’ясували, хто стояв за інцидентом – винуватцем був 10-річний хлопчик. Дитина пояснила, що, кинувши предмет до вагона метро, хотіла "пожартувати".

ВІДЕО ДНЯ

Також хлопчик зізнався, що не усвідомлював наслідків своїх дій.

"Щодо матері хлопця поліцейські склали протокол за ст. 184 КУпАП – невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей, а зі школярем провели профілактичну бесіду щодо недопущення подібних вчинків у майбутньому", – розповіли поліціянти.

Санкція статті передбачає накладення штрафу.

"Приділяйте більше уваги своїм дітям, цікавтесь їхнім дозвіллям та роз’яснюйте, які наслідки можуть бути у разі вчинення ними будь-яких правопорушень", – наголошують правоохоронці.

Нагадаємо, о 16 годині 9 жовтня Київська міська державна адміністрація повідомила про закриття станції метро "Дніпро". Тимчасові незручності пояснили "технічними причинами". Через це поїзди проїжджали цю ділянку без зупинки.

У мережі поширювали відео, на якому пасажири метро покидають вагон. Користувачі стверджували, що причиною цього нібито стала міна або фільтр від протигазу.

Згодом у Національній поліції повідомили про те, що на місці працюють фахівці.

О 16:45 стало відомо, що станція метро "Дніпро" працює у звичайному режимі.

Нагадаємо, у лютому 2023 року троє дітей з Дніпра повалили надгробний хрест на могилі військового на одному з місцевих цвинтарів.

Ними виявилися двоє 13-річних хлопців та 10-річна дівчинка. Тоді правоохоронці провели з дітьми бесіди, а їхніх батьків оштрафували.

Реклама:

Головне сьогодні