Було приречене на загибель: на Алясці поліція врятувала лосеня, яке втрапило в пастку на озері

Анастасія Мосорко — 19 червня, 11:55
Було приречене на загибель: на Алясці поліція врятувала лосеня, яке втрапило в пастку на озері
Лосеня втрапило в пастку на озері
Jzalopa/DEPOSITPHOTOS

На Алясці чоловік і двоє поліцейських врятували лосеня, яке, за словами правоохоронців, було приречене на загибель.

Тварина впала в озеро і застрягла між гідролітаком і причалом, повідомляє Associated Press.

Спенсер Воррен, працівник туристичної компанії, готував гідролітак до ранкового рейсу о 6:30 ранку п'ятниці, коли почув дивний звук. Повернувшись, він побачив лосеня, що застрягло між поплавками літака (вони замінюють колеса і дозволяють йому сідати на воду) та причалом на озері.

Неподалік, за кілька метрів від місця події, Воррен побачив матір лосеняти з іншим дитинчам. Матері-лосихи агресивні, коли захищають своїх дітей, тому Воррен не ризикнув підходити ближче, щоб не наражати себе на небезпеку.

ВІДЕО ДНЯ
@spencerwarren1 Today had a wild start. Baby moose just wanted to learn how to fly! #alaska #babymoose #savingababymoose ♬ original sound - Spencer Warren

Лосенятко намагалося вибратися з озера, але не могло втриматися копитами на верхівці металевого поплавка. Його пильна мати не дозволяла рятівнику, який намагався допомогти, підійти занадто близько до дитинчати.

"Для лосеняти це було як ковзанка – його копита постійно ковзали", – розказав Воррен про порятунок.

На місце події прибули поліцейські. Один з них поставив свій патрульний автомобіль між лосихою та гідролітаком, щоб інший офіцер і Воррен могли врятувати лосеня.

"На щастя, лосеня не рухалося, що полегшило порятунок. Ми просто підняли його і поставили на причал", – сказав Воррен.

Виснажене лосеня трохи полежало, а потім офіцер допоміг йому встати. Лосиха з ніжністю облизувала дитинча, щоб зігріти й заспокоїти.

"Кожен раз, коли вдається врятувати маленьку тварину, це завжди викликає приємні відчуття", – сказав лейтенант поліції Раян Браунінг.

Раніше ми розповідали, що у Новгород-Сіверському районі на Чернігівщині надзвичайники врятували коня, який підвернув ногу і впав у холодну річку.

Реклама:

Головне сьогодні