На Хмельниччині померло немовля: його матір звинувачувала лікарів у знущаннях під час пологів

Анастасія Поя — 20 березня, 15:55
На Хмельниччині померло немовля: його матір звинувачувала лікарів у знущаннях під час пологів
Depositphotos

У Волочиську, що на Хмельниччині, помер 7-місячний Павло Галущак. Влітку 2023 року його матір звинуватила лікарів у знущаннях під час пологів.

Про поховання сина Тетяна Галущак повідомила на своїй сторінці в Instagram.

"Поховання нашого синочка Павлика відбудеться 20 березня о 15:00 у церкві святих апостолів Петра і Павла, що в селі Мовчанівка", – написала жінка.

У коментарі для "УП. Життя" речниця Хмельницької обласної прокуратури Марина Тисячна розповіла, що 11 березня лікарці, яка приймала в Тетяни пологи, повідомили про підозру та відсторонили від посади.

Скрін повідомлення зі сторінки Тетяни
Скрін повідомлення зі сторінки Тетяни
Тетяна Дубик/Intagram

Раніше у коментарі "Українській правді. Життя" Тетяна Галущак розповідала, що під час пологів 12 липня медики почали тиснути їй на живіт, попри те, що "витискання" дитини (прийом Кристеллера) заборонене в Україні.

Пізніше під час УЗД у Тетяни виявили внутрішні гематоми черевної порожнини, збільшення нирки та інші ушкодження.

"Під час пологів я довго тужилася, лікар та акушерка кричали мені тужитися сильніше, що я й робила, проте плід не виходив. В один момент почали збігатися інші лікарі-гінекологи цього відділення.

Всі стояли біля мене, кричали, що я "неправильно тужуся", обзивали мене "дурою", "лінивою егоїсткою", також були фрази "зробити змогла, а народити не можеш" та інші, які я через пережитий стрес не пам’ятаю", – розповідала жінка.

Коли дитина з’явилася на світ, Тетяні лише на секунду поклали сина на груди. Але вона не почула плачу дитини.

"Я почула фрази "адреналін" і "штучне дихання дитині", – зазначала Тетяна.

За її словами, після цього малюка забрали у реанімаційне відділення дитячої обласної лікарні.

Хмельницькі лікарі казали, що стан дитини важкий, однак загрози життю немає. Медики дійшли висновку, що ускладнення можуть бути пов’язані з травмами під час пологів.

Після всього, що трапилося Тетяна звернулася до поліції й Хмельницькі правоохоронці розпочали розслідування за фактом неналежного виконання професійних обов'язків медпрацівником (ч. 2 ст. 140 ККУ).

3 вересня 2023 року в інтерв’ю "Суспільному" Тетяна розповідала, що дитина перебувала у комі.

Раніше ми повідомляли, що на Київщині судитимуть жінку, яка не звернулася за медичною допомогою для хворого двомісячного сина до лікаря, що призвело до смерті дитини.

Реклама:

Головне сьогодні