Красиво і корисно: мармуровий пиріг з гарбузом
Гарбуз – без перебільшення король осінньої кулінарії. Він серед інших корисних речовин містить вітаміни групи В і багато цинку. А ще гарбуз багатий на клітковину, тому здатен налагодити травлення та. Все це у поєднанні з яскравим забарвленням та смаком, який пасує і солоним, і солодким стравам, робить його незамінним на вашій кухні у холодні пори року.
Ми вже ділилися з вами рецептами супів, гарбузової випічки, пасти та іншої смакоти. Сьогодні пропонуємо спробувати приготувати не лише корисну та смачну, а й дуже красиву страву – мармуровий гарбузовий пиріг. Приготування займає мінімум часу, а запіканка підійде як для сімейної вечері чи сніданку, так і до святкового столу.
Інгредієнти:
Гарбузовий шар:
500 г гарбузового пюре
2 яйця
2-4 ст.л. цукру (в мене 2 ложки було ледь солодке)
цедра 1 лимону чи апельсину + 1 ст.л. соку
2 ст.л. борошна
Сирно-маковий шар:
400 г кисломолочного сиру
2 яйця
2-4 ст.л. цукру
2 ст.л. сметани
2 ст.л. муки
2 ст.л. маку
Приготування:
Гарбуз нарізати, збризнути олією та запікати при 180°С 30 хвилин. Можна також відварити або приготувати у мікрохвильовці. У мікрохвильовці готувати приблизно 10-15 хвилин до м’якості гарбуза. Потім збити блендером до однорідності.
Коли пюре охолоне, додати яйця, цукор цедру та сік лимона й борошно. Ретельно перемішати.
Окремо приготувати сирний шар: всі продукти перебити блендером, потім додати мак і перемішати лопаткою.
Дуже важливо, щоб консистенція обох шарів була приблизно однаковою – якщо гарбузовий занадто рідкий, сміливо додавайте ще борошна.
У форму, змазану олією, викласти по черзі ложка за ложкою сирний і гарбузовий шари. Запікати при 180°С 40-50 хвилин, накривши зверху пергаментом. Після випікання дати охолонути і стабілізуватися. Подавати зі сметаною, присипавши цукровою пудрою.