Призначили максимальне покарання: у Києві засудили чоловіка, який розбещував неповнолітніх дівчат

Віра Шурмакевич — 26 квітня, 14:15
Призначили максимальне покарання: у Києві засудили чоловіка, який розбещував неповнолітніх дівчат
У Києві засудили 53-річного чоловіка за розбещення неповнолітніх
Національна поліція

У Києві засудили 53-річного чоловіка, який у 2019 році протягом кількох місяців розбещував двох неповнолітніх дівчат. Він змушував їх брати участь у виготовленні та розповсюдженні дитячої порнографії.

Як повідомили у Поліції Києва та Київській міській прокуратурі, чоловіка визнали винним у скоєнні цих злочинів й засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Такий вирок виніс Подільський районний суд.

У коментарі для "УП. Життя" прессекретар поліції Києва Дмитро Грищенко розповів, що засуджений у минулому працював тренером з бойових мистецтв. Однак через травму був змушений покинути цю роботу.

Дівчата, яким на той момент було 12 та 13 років, познайомились із засудженим на вулиці. Він одразу запросив їх до себе додому.

У помешканні фігуранта неповнолітні вживали запропоновані ним спиртні напої і наркотики. Після чого він розмовляв з ними на теми сексуального характеру, демонструючи відео та фото з порносайтів. Одну із потерпілих він переконував, що вести відверті розмови та вчиняти такі сексуальні дії у її віці є нормою.

Крім того, киянин показував їм власне оголене тіло, свої статеві органи та схиляв до цього малолітню, яка перебувала у стані алкогольного сп’яніння.

"У подальшому він підбурював дівчат до створення власних зображень і порновідео, за які платив гроші. Такі зустрічі тривали близько чотирьох місяців", – розповіли у поліції.

Чоловік свою вину не визнав, але прокурор зміг довести, що він вчиняв розпусні дії щодо дівчат, виготовляв і розповсюджував дитячу порнографію (злочини, передбачені частиною 2 статті 156 та частиною 5 статті 301 Кримінального Кодексу України). За рішенням суду, він проведе за ґратами 12 років. Це – максимальне покарання, кажуть у прокуратурі. Наразі киянин перебуває під вартою.

Також йому заборонили обіймати посади в закладах освіти та займатися тренерською діяльністю протягом трьох років.

Раніше ми розповідали, що кіберполіція викрила школяра, який вів канал з інтимними фото підлітків і вимагав гроші за видалення публікацій.

Реклама:

Головне сьогодні