Поліція розслідує побиття 13-річного учня однієї із шкіл Києва: хлопець у лікарні

Анна Коваленко — 22 квітня, 16:41
Поліція розслідує побиття 13-річного учня однієї із шкіл Києва: хлопець у лікарні
Правоохоронці повідомили, що зараз підліток знаходиться в лікарні.
skaman306/Getty Images

У Києві розслідують факт побиття учня однієї із шкіл Дніпровського району столиці. Наразі хлопчик перебуває в лікарні.

За фактом нанесення 13-річному хлопчикові травм поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України – умисне легке тілесне ушкодження. Правоохоронці встановлюють обставини справи.

Про інцидент їм повідомили працівники медичного закладу, де перебуває підліток.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що підлітка прооперували на десятий день після інциденту. Хлопець не розповідав рідним про те, що сталося, доки його нога не збільшилась у півтора рази, що викликало занепокоєння його мами.

У зверненні до омбудсмена жінка заявила, що її син навчається на інклюзивній формі навчання і неодноразово ставав жертвою психологічного приниження й фізичних знущань з боку інших учнів. Незважаючи на численні скарги, матір стверджує, що адміністрація школи не створила для підлітка безпечних умов для навчання.

За попередньою інформацією поліції, травми були спричинені сутичкою хлопця з його однокласником.

Прокуратура міста Києва повідомила, що також надасть оцінку тому, як свої професійні та службові обов’язки виконували працівники навчального закладу, де трапився інцидент.

У коментарі "УП.Життя" речниця Київської міської прокуратури Ірина Винокурова повідомила, що із заявою про вчинення правопорушення звернулась мама хлопчика. Наразі правоохоронці проводять досудове розслідування. Особи нападників та їхню кількість наразі встановлюють.

Нагадуємо, 16 квітня стало відомо про те, що на Львівщині підлітки побили однолітку.

Реклама:

Головне сьогодні