У Києві жінка і двоє чоловіків обманювали лікарів, щоб отримувати рецепти на наркотичні ліки

Ірина Батюк — 16 липня, 18:22
У Києві жінка і двоє чоловіків обманювали лікарів, щоб отримувати рецепти на наркотичні ліки
За скоєне їм загрожує до десяти років ув’язнення.
Фото: EmiliaU/Depositphotos

У Києві поліцейські повідомили про підозру у заволодінні наркотичними засобами шляхом шахрайства жінці та двом чоловікам. Їм загрожує до десяти років ув’язнення.

Як повідомляє поліція Києва, підозрювані – 30-річна киянка та раніше судимі чоловіки, 1985 та 1987 років народження. У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що вони перебували на програмі замісної підтримувальної терапії для хворих з опіоїдною залежністю.

Шляхом обману лікарів різних медичних установ, підозрювані отримували рецепти на безкоштовні ліки, що містять наркотичний засіб метадон. Отримані рецептурні бланки вони використовували в аптеках Києва.

Загалом поліцейські встановили причетність фігурантів до 105 фактів заволодіння метадоном шляхом шахрайства.

Їм повідомлено про підозри у скоєнні злочину, передбаченого частинами 1 та 2 статті 308 Кримінального кодексу України – викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем.

ВІДЕО ДНЯ

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Нагадаємо, з 13 жовтня 2023 року наркотичні ліки в аптеках України можна отримати лише за електронним рецептом. Паперовий рецепт більше не діє.

Реклама:

Головне сьогодні