В Іспанії чоловік облив водою стародавні наскельні малюнки, щоб зробити більш чітке фото

Анна Коваленко — 9 серпня, 13:28
В Іспанії чоловік облив водою стародавні наскельні малюнки, щоб зробити більш чітке фото
Пошкоджені малюнки – частина культурної спадщини Іспанії
Цивільна гвардія Іспанії

Іспанська влада розслідує випадок завдання шкоди історичній спадщині – у південній частині країни чоловік поливав наскельні малюнки водою, аби вони краще виходили на фото для соціальної мережі.

У злочині звинувачують 39-річного іспанця, повідомляє CNN із посиланням на Цивільну гвардію Іспанії. Правоохоронці відкрили провадження у справі злочину проти історичної спадщини.

Внаслідок контакту з водою постраждали малюнки в різних місцях гірського хребта в регіоні Сьєра-сюр-де-Хаен – усі вони внесені до переліку культурної спадщини країни.

На фотографіях, які винуватець опублікував у соцмережі, за словами правоохоронців, видно, що печерні малюнки поливали водою, аби на знімках вони мали чіткіший вигляд.

Пошкоджені зображення зроблені на вапняку, який у своєму складі має водорозчинні солі. При попаданні на малюнки води, солі розчиняються і проявляються на поверхні скелі, коли вода випаровується. Це залишає зверху на зображеннях шар забарвленої солі.

ВІДЕО ДНЯ

Правоохоронне відомство, яке відповідає за охорону історичної спадщини Іспанії, закликало жителів повідомляти про будь-які ознаки пошкодження або вандалізму наскельних малюнків.

Нагадаємо, у 2023 році на півночі Англії затримали 16-річного підозрюваного в навмисному акті вандалізму. Юнак нібито зрубав 300-літнє "дерево Робіна Гуда".

Реклама:

Головне сьогодні