Жінки військовополонених зможуть отримати безоплатну психологічну допомогу: деталі проєкту

Віра Шурмакевич — 20 травня, 17:12
Жінки військовополонених зможуть отримати безоплатну психологічну допомогу: деталі проєкту
В Україні стартує проєкт безкоштовної психологічної допомоги для жінок військовополонених чи зниклих безвісти
photographee.eu/Depositphotos

В Україні запустили проєкт "Невизначена втрата" – його метою є надання безкоштовної психологічної допомоги жінкам, чиї чоловіки чи рідні зникли безвісти або перебувають у російському полоні.

Про це заявила керівниця проєктів та програм напряму "Допомога жінкам" благодійного фонду Future for Ukraine Анна Грубая, пише ""Укрінформ".

У рамках проєкту передбачено 16 консультацій (6 індивідуальних і 10 групових) із психологом для жінок, які досі чекають своїх коханих та рідних з війни.

"Такий підхід обрано через те, що не кожна жінка готова ділитися своїм особистим у групі. Хтось хоче працювати індивідуально з психологом, і ми цей шлях підтримуємо.

Водночас, після індивідуальної роботи є можливість працювати в групах, де жінки можуть бути опорою одна для одної, розділити свій біль і отримати цю необхідну підтримку", – зазначила Анна Грубая.

ВІДЕО ДНЯ

Також очільниця проєктів розповіла, що з жінок сформують групи (не більше семи осіб) і розділять за сімейними зв’язками (матір, дружина, донька тощо) та статусом чоловіка (полонений чи зниклий безвісти).

Співзасновниця Асоціації родин захисників "Азовсталі" Ольга Андріанова каже, що наразі жінки особливо потребують підтримки, тож з ними працюватимуть висококваліфіковані спеціалісти.

"У соціумі досі багатьом людям незрозуміло, що відчувають жінки, які чекають своїх рідних із полону, або у яких чоловіки зникли безвісти чи загинули. Дуже часто вони ставлять некоректні питання, і цей тиск на них є дуже важким", – зауважила Андріанова.

Залишити заявку для участі в проєкті можна за посиланням.

Нагадаємо, "УП. Життя" розповідала історії матерів, дружин та дівчат військовополонених і загиблих воїнів.

Зокрема про дружину 29-річного азовця Сергія Алєксєєвича Марину, про Юлію – дружину одного з військовослужбовців, який обороняв Маріуполь, та Ольгу Куртмаллаєву, чоловік якої є морським піхотинцем.

Про реалії полону також розповідала захисниця Маріуполя Валерія Суботіна. Жінка написала та видала власну книгу, де описала, що їй довелося пережити.

Реклама:

Головне сьогодні