Представницю Ісландії на Євробаченні можуть оштрафувати чи посадити за ґрати

— 12 травня 2017, 13:01

Співачка Свала, яка представляє Ісландію на цьогорічному Євробаченні, порушила правила поводження із прапором країни під час церемонії відкриття конкурсу у Києві.

Про це виданню Visir розповіла Марта Магнусдоттір, керівниця Асоціації скаутів Ісландії, яка вважається хранителем прапора країни та визначає правила поводження із ним.

За словами очільниці ісландських скаутів, на національному прапорі не можна нічого писати чи малювати, у той час як Свала зробила на ньому напис і намалювала серце під час церемонії Червоної доріжки.

За словами очільниці ісландських скаутів, на національному прапорі не можна нічого писати чи малювати. Фото visir.is

[L]Також запущений в небо із повітряними кульками, він рано чи пізно упав, а отже було знехтувано ще однією умовою – прапор Ісландії не може торкатися землі.

За згадані порушення правил поведінки із державним прапором виконавицю Свалу можуть покарати штрафом або одним роком ув'язнення.

Учасниця від Ісландії Свала виступала у першому півфіналі Євробачення-2017. За результатами відбору, до фіналу вона не пройшла.

Нагадаємо, у день другого півфіналу стало відомо, що у 2014 році представник Болгарії Крістіан Костов виступав в окупованому Криму на День захисту дітей.

Учасниця від Ісландії Свала виступала у першому півфіналі Євробачення-2017. Фото eurovision.tv

СБУ спільно із Держприкордонною службою повідомили, що не мали підстав не пустити Костова в Україну, оскільки на момент виступу він був неповнолітнім, а українське законодавство щодо окупованого півострова вступило в силу лише наприкінці 2014 року.

11 травня також остаточно визначилися 26 фіналістів Євробачення-2017.

Реклама:

Головне сьогодні