Суд зняв арешт із 59,8 млн грн, призначених для ОХМАДИТу

— 27 січня 2017, 12:00

26 січня Печерський райсуд Києва зняв арешт з коштів, які були на рахунку ДП "Укрмедпроектбуд".

Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на Facebook.

"Це важливий крок, але до повної #перемоги лишилося ще трішки – важливо, щоб гроші повернулися саме до МОЗ, а отже були перераховані на потреби українських пацієнтів. На разі суд вирішив, що кошти мають повернутися до бюджету, але ми всі разом – МОЗ, Опікунська рада (ОХМАДИТу – ред.), громадськість, пацієнтські організації маємо проконтролювати, щоб гроші були перераховані до МОЗ і використані для тих, хто цього найбільше потребує", – написала Супрун.

Народна депутатка Ганна Гопко пояснила, що йдеться про суму 59 млн 830 тис. грн, які "намагались вкрасти під час будівництва Охматдиту".

Вона також виклала на Facebook фото ухвали Печерського суду Києва.

Разом із тим, генпрокурор Юрій Луценко 27 січня заявив, що ГПУ розслідує справу про нецільове використання у 2015 році майже 60 млн грн керівництвом ДП "Укрмедпроектбуд" при будівництві ОХМАДИТу.

"Вчора за пропозицією ГПУ арешт цих коштів судом було скасовано. Сьогодні під контролем НБУ казначейство перерахувало ці кошти МОЗу для будівництва Охмадиту", – написав Луценко.

Раніше повідомлялося, що добудова ОХМАТДИТу подорожчала на 13 мільйонів гривень.

Крім того, уряд погодив безперервне фінансування будівництва ОХМАДИТу.

Новий механізм фінансування передбачає повне використання всіх бюджетних коштів з Програми будівництва 2016 року без будь-яких втрат зі зміною бюджетного року та особистий нагляд міністрів за виконанням етапів будівництва.

Будівництво нового корпусу ОХМАДИТу розпочалося ще у 2011 році, проте тривалий час проект лишався замороженим.

Протягом 2012-2014 років чиновники та підприємці розікрали більше 9 мільйонів гривень на закупівлі обладнання та добудові лікарні.

Грандіозне відкриття будівництва вартістю майже 200 мільйонів гривень у 2012-му так і лишилося картинкою в пресі.

Реклама:

Головне сьогодні