Ігри Бандформування

Неймовірно, коли велика країна поводить себе як бандформування, а весь цивілізований світ вказує цьому бандформуванню на Біблію, Конвенцію, Конституції, правові норми, міжнародні договори, на всі ці важливі папери, котрі бандформування давно спалило й поминуло.

Але світ насправді не знає, як можна чи потрібно поводитися інакше, бо всі ми начебто вийшли грати у футбол в правове поле, а бандформування грає собі поза полем, зараховує собі голи, показує "фак" арбітрам, кидається лайном в тренерів та мордує решту гравців.

Ще я пам’ятаю таку дитячу гру: в ножичка. Гравці окреслюють на землі коло, розділяють його на сектори, а потім кидають ножичка, намагаються вцілити в сектор іншого гравця. Ножичка кидають всі гравці по черзі, коли ножичок втикається в ґрунт, гравець "відрізає" собі шматок землі. Саме таку забаву – ідіотично-одіозний депутат Державної Думи Бандформування запропонував Урядам Польщі, Румунії, Угорщини. Саме так поводиться Росія – Бандформування з ножичком.

Ще пригадуються сомалійські пірати. Та вони просто діти, якщо порівнювати з неадекватною, нахабною поведінкою флоту та вояків Бандформування, котрі захоплюють людей в полон, кораблі – у власність, знущаються, гигикають та штовхають в принципі мирних і не таких вже поганих людей на мерзотні вчинки, бо зло є дуже плодючим.

Багато хто із глядачів та й з гравців дорікає м’якості реакцій української влади, світової спільноти, звинувачує в розгубленості, в неефективності будь-яких пропонованих дій спротиву та стримувань. Але фактично ніхто не пропонує ефективну методику боротьби з окупантами. Бо це дійсно важко.

Економічні санкції абсолютно не лякають Бандформування. Бо в нього все є необхідне для життя: "хавка, тьолки, лавандос". А те, чого немає, легко можна відтиснути.

Політична та зовнішня ізоляція також не лякають бандформування. Ми на прикладі Януковича могли спостерігати, як легко на рідній землі для себе, любимого, робиться "Жлобомонако" - воно ж Межигір’я. Та й кілька бандформувань-"корєшей" завжди готові прийняти у себе, коли сумно стане заливати горілку в горлянку ведмедів, гуляти з бабами, насильничати та грабувати.

Багато хоробрих голосів закликає до зброї. Ставати пліч о пліч – боротися з окупантами. Запрошувати солдатів НАТО. Діяти, пручатися, атакувати, розбиратися.

Однак, на мій аматорський погляд, самотужки ми навряд з цією ордою впораємося.

А цивілізований світ краще пожертвує нами, хоча буде виборювати всіма легітимними і такими незграбними в каламутних очах Бандформування методами, але не піде на провокацію Третьої світової війни.

Бо Бандформування на це здатне. І в принципі до цього готове. Людські жертви ніколи не були для таких проблемою А апетит дійсно приходить під час споживання їжі. Недарма настільки є схожими прохання: "Ложечку за маму, ложечку за тата" і заклик "За Расію, за Путіна!"

Важкі часи. Зараз тим, хто вірує в Бога, трохи легше за тих, хто вірує в право. Право наче є, можна ознайомитися, спробувати застосувати, спробувати послатися на відповідні норми, готувати прекрасно обґрунтовані позови в міжнародні суди, але право пробуксовує і нібито не стосується Бандформування.

А Бога, може, й немає, але він та Його Слово стосується всіх. І правих, і лівих. І кривдників, і праведників. І тих, хто вірить, і тих, хто зневірився. І навіть бандформувань.

Реклама:

Головне сьогодні