Організатори Євробачення можуть відсторонити Росію 2018 року

— 18 квітня 2017, 10:42

Організатори Євробачення не виключають можливості відсторонення РФ у 2018 році, однак таке рішення вони розглянуть тільки після проведення конкурсу у Києві.

Організатори Євробачення не виключають можливості відсторонення РФ у 2018 році. Фото 1tv.am

Про це заявив офіційний представник ЄВС Девід Гудман російському агентству ТАСС.

Відповідаючи на запитання про те, чи може він підтвердити інформацію ЗМІ про можливе усунення Росії від Євробачення-2018 року в зв'язку з відмовою Першого каналу транслювати конкурс 2017 року, він сказав: "Зараз увагу ЄМС сфокусована на цьогорічному конкурсі. Будь-яке рішення щодо дій, будуть прийняті після події у Києві".

Раніше повідомлялося, що відмова Першого каналу від трансляції Євробачення-2017 у зв'язку із недопуском Самойлової може спричинити дискваліфікацію Росії на 2018 рік.

[L]Крім того, НСТУ заявляла, що Росія із самого початку відбору учасника не була налаштована брати участь у Євробаченні, а намагалася створити негативне інформаційне поле.

У свою чергу на генеральний директор "Першого каналу" Костянтин Ернст заявив у п’ятницю, що співачка Юлія Самойлова, яка не поїде на Євробачення у Києві в травні цього року, візьме участь в конкурсі в 2018 рік.

Нагадаємо, СБУ заборонила на 3 роки в'їзд в Україну російській виконавиці Юлії Самойловій, обраній для участі у Євробаченні-2017.

У червні 2015 року вона виступала в окупованому Росією Криму.

Крім того, відомство перевірить й інших закордонних виконавців, які могли порушити закон, виступаючи на окупованих територіях або в анексованому Криму.

ЄМС запропонувала Першому каналу Росії транслювати виступ Самойлової, щоб вона могла взяти участь у конкурсі. Проте мовник відхилив цю пропозицію.

Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко заявив, що трансляція виступу Самойлової все одно порушує закон України.

У СБУ розповіли, що не змінюватимуть рішення щодо Самойлової.

Крім того, ЄМС спростувала інтерпретацію матеріалу швейцарського видання Blick, яке із посиланням на главу ЄМС Інгрід Делтенре повідомило про те, що Україну через заборону в'їзду співачці з Росії, можуть усунути із конкурсу.

Реклама:

Головне сьогодні