У метрополітені Дніпра, на глибині 50 метрів, покажуть унікальний проект

— 20 вересня 2019, 15:49

Станція метро "Центральна" в місті Дніпро прийме музично-перформативне-візуальне дійство "ДніПРОметей Повсталий" в рамках DniPRO ГогольFest.

Подія, до створення якої долучилися сучасні українські композитори, музиканти, художники та перформери під керівництвом режисера Дмитра Костюминського, відбудеться у недобудованій станції 28 вересня.

Всю підготовку шахти та безпеку для артистів та глядачів забезпечують працівники "Дніпрометробуду".

Щоб потрапити в шахту, глядачі будуть заходити на територію "Дніпрометробуду", отримувати необхідне екіпірування (чоботи, шоломи, жилетки), далі проходити до спеціальних потужно-габаритних ліфтів та групами по 10 осіб спускатися на глибину 50 метрів під землею.

Станція метро "Центральна" прийме музично-перформативне-візуальне дійство

Всього відбудеться 4 покази сайд-специфік проекту "ДніПРОметей Повсталий".

На 4 локаціях підземелля розкриватиметься 4 міфи про одіозну фігуру Прометея, який боровся за свободу людини перед божествами.

"Людина в принципі живе в закритих рамках, а тому з'явилося бажання її звільнити", – пояснюють автори проекту.

На 4 локаціях підземелля розкриватиметься 4 міфи про одіозну фігуру Прометея

Проект "ДніПРОметей повсталий" в шахті станції "Центральна" – це інший погляд на метро, спроба переосмислити простір та його сутність.

Це змога зануритися в себе через проживання абсолютно інакшого до білого світу досвіду, та залишитися наодинці з власним "я".

Ідею до створення постановки режисеру дала книга Роберта Вілсона "Прометей повсталий. Психологія еволюції". У цьому творі автор оповідає про контури життя, які є етапами розвитку.

Це буде інший погляд на метро, спроба переосмислити простір та його сутність

Глядач, потрапляючи в тунель, буде проходити етапи розмови з собою і ставити питання собі. Допомагати "занурюватися" у свою особистість буде особлива музика, написана композитором з Дніпра Дмитром Демченко спеціально для цього перформансу.

Завдяки OpenTheatre, постановку "ДніПРОметей повсталий" зможе подивитися кожен. Буде трансляція в інтернеті, також її в прямому ефірі показуватимуть ряд міських та всеукраїнських телеканалів.

Окремою подією навколо проекту буде перегляд прямої трансляції "ДніПРОметей повсталий" в Аерокосмічному центрі 28 вересня о 17:00 – на великому екрані, з потужним якісним звуком. Потрапити зможуть усі, хто матиме абонемент DniPRO ГогольFest.

Сайд-специфік проєкти – це візитна картка та покликання ГогольFest. Сила таких заходів в тому, що вони відбуваються не на класичній театральній сцені, а в непристосованих для цього місцях, що дозволяє по-новому взаємодіяти з глядачами і простором.

Стратегія фестивалю передбачає ревіталізацію міських просторів. Історичні, знакові, оригінальні локації – перетворюються на центри культурної активності, вбирають нових змістів, розкривають в собі нову рушійну силу. Внаслідок своїх генетичних особливостей та взаємодії з мистецтвом, такі локації стають унікальними явищами на культурній мапі не тільки міста чи України, а всього світу.

Історія ГогольFest від самого початку відбудовувалась саме завдяки сайд-специфік спрямуванню – починаючи від першого фестивалю у 2007 році на території сирих будівель майбутнього Мистецького Арсеналу в Києві.

Серед останніх сайд-специфік проєктів – балет кранів та гранд-опера Nero, які цього року в Маріуполі відбулись на території Азовського судноремонтного заводу.

Понад 600 глядачів стали учасниками фантастичного досвіду, коли протягом музично-перформативної постановки під воду занурювався промисловий корабельний док, де відбувалась вся дія та знаходились всі глядачі.

Вас також може зацікавити:

Східний експрес для Гогольfest: як орендувати потяг і зробити з нього мистецтво

Про що цьогорічний GogolFest та чому він не у Києві. Розповідає директор фестивалю Максим Демський

Як перший в Європі арт-потяг "гоголівців" у Маріуполь віз

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на нашій сторінці у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу або Telegram про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні