Вони не виступали в Україні. 10 артистів, яких варто подивитися на Sziget 2020

Sziget – один з найголовніших музичних фестивалів Європи – оголосив перших 80 артистів.

Цьогоріч він традиційно відбудеться на Острові Обуда в Будапешті 5-11 серпня.

Ми продивилися лайнап і обрали для вас 10 найцікавіших музикантів, які ще не виступали в Україні та можуть стати для вас чудовим приводом гайнути на тиждень до Угорщини.

Повний список учасників та квитки шукайте на офіційному сайті Sziget.

Foster The People

Хто це? Інді-рок-гурт з Лос-Анджелеса, що за двадцять років існування випустив лише три альбоми, але здобув культовий статус серед фанатів жанру. Їхній хіт Pumped Up Kicks посів перше місце в чарті Billboard.

Чим цікаві? Саме з Foster The People у багатьох українських хіпстерів починалася любов до інді-музики. Почути Pumped Up Kicks наживо – їхня заповітна мрія.

Kings Of Leon

Хто це? Гурт у складі чотирьох братів Фоллоувіллів, що сформувався у 99-му в американському місті Нешвілл. На сьогодні Kings Of Leon випустили 5 студійних альбомів і мають за плечима 4 статуетки "Греммі".

Чим цікаві? Тим, що повертають нам наш 2007-й. Та й хто б не хотів почути Sex On Fire наживо?

[BANNER3]

Major Lazer

Хто такі? Електронний супергурт у складі американця Diplo, а також ямайських діджеїв Walshy Fire та Ape Drums. За 12 років існування Major Lazer встигли попрацювати із МØ, Snoop Dogg, Фареллом Вільямсом та іншими.

Чим цікаві? Поєднанням американської електроніки та ямайського електродабу. А ще – масштабними шоу із відеоартом і спецефектами.

The Strokes

Хто це? Американський рок-гурт під проводом Джуліана Касабланкаса. Альбоми The Strokes входили до топів Rolling Stone та NME. The New Abnormal – перший новий студійник команди за останні сім років, що вийде цього квітня.

Чим цікаві? The Strokes – ще один гітарний гурт з когорти тих, під які пройшла юність міленіалів. Ностальгія – річ потужна.

[BANNER4]

Keane

Хто це? Легенди бріт-попу, що зібралися в 1995-му. Минулої осені випустили п`ятий і найновіший альбом – Cause And Effect.

Чим цікаві? Хоча б тим, що вибудовують своє звучання довкола не звичних гітар, а клавіш фронтмена Тома Чапліна.

Mark Ronson

Хто це? Британський електронний композитор і саундродюсер. Працював із Емі Уайнхаус, Леді Гагою, Бруно Марсом, Queens Of The Stone Age та іншими. Попри це випустив п`ять власних альбомів. Найновіший – Late Night Feelings – побачив світ влітку 2019-го.

Чим цікавий? На сцені Ронсон запалює не гірше, ніж у студії.

[BANNER5]

Lewis Capaldi

Хто це? Один із найголовніших музикантів-відкриттів минулого року. Довгий час Капальді розігрівав на концертах Сема Смітта, Rag`n`Bone Man та інших, а в минулому році нарешті випустив дебютний альбом - Divinely Uninspired to a Hellish Extent.

Чим цікавий? Л`юїса Капальді недарма називають останнім романтиком сучасної сцени. Минулої осені він так і не доїхав до Києва, тому не пропустіть.

FKA Twigs

Хто це? Талія Барнетт – британська співачка ямайського походження. Спершу дівчина прославилася як танцівниця в кліпах Кайлі Міноуг та Еда Ширана, а в 2010-х почала сольну музичну кар`єру. Magdalene, - другий альбом FKA Twigs, що вийшов у листопаді минулого року, - був визнаний одним із найкращих за версією музичних критиків.

Чим цікава? FKA Twigs вміє перетворити поп-музику на витвір мистецтва. Та й танцювати вона не розівчилася, що напевно продемонструє на сцені.

[BANNER1]

Anna Calvi

Хто це? Британська інді-рок-виконавиця, що грає від середини 2000-х. Критики порівнюють її із PJ Harvey та Florence+The Machine, Браян Іно вважає однією з улюблених співачок, а Девід Бірн вже записав із Кальві дует.

Чим цікава? Як поєднати готик-рок та інді-музику? Кальві знає це карще за інших. Та й в одному ряду з такими поважними музикантами вона стоїть не просто так.

Altin Gun

Хто це? Гурт із Амстердаму, що грає анатолійський рок – суміш психоделічного року та турецького фольклору. Поки музиканти випустили лише два альбоми, але у них все попереду.

Чим цікаві? До статусу хедлайнерів Altin Gun ще пахати і пахати, а ось любителям маловідомої екзотики гурт точно сподобається. Послухайте і переконайтеся, що турецька психоделіка – це не жанр, а стан душі.

[BANNER2]

Пилип Пухарєв, спеціально для УП.Життя

Титульна світлина flowertiare/Depositphotos

Вас також може зацікавити:

Як звучить Україна: 700 гуртів та виконавців

20 найзнаковіших українських пісень за 20 років. СПИСОК

Тарас Чубай: Зараз українці – кошенята, яких мокають обличчям у купку лайна

Лідер гурту "Вагоновожатые" Антон Слєпаков: "Довбають" людей, які мають проросійську позицію, ми її точно не маємо"

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні