Не мовчіть: реперка Alyona Alyona зняла у кліпі журналістку, яка зазнала насилля у потязі

Наталiя Бушковська — 10 вересня 2020, 12:49

Співачка Alyona Alyona випустила нове відео під назвою "Сумно".

Його реперка, справжнє ім'я якої Альона Савраненко, опублікувала у своєму Instagram.

Головна героїня ролика Анастасія Лугова, журналістка, яку жорстоко побили та намагалися зґвалтувати в потязі.

"Це та сама дівчина, на долю якої випало випробування.

Вона була жорстоко побита на очах у маленького сина, у потязі Маріуполь-Київ.

Ця історія, що чіпляє за саме серце, що западає прямо в душу і щемить.

Ця історія для тих, хто потрапляв в таку ситуацію або стикався зі схожими проблемами. Ця історія вчить. Не мовчіть!" пише співачка.

Переглянути цей допис в Instagram

Настя @nastyalugova — головна героїня мого нового відео «Сумно». Та сама дівчина, на долю якої випало випробування. Вона була жорстоко побита на очах у маленького сина, у потязі Маріуполь-Київ. Ця історія, що чіпляє за саме сердце, що западає прямо в душу і щимить. Ця історія для тих, хто потрапляв в таку ситуацію або стикався зі схожими проблемами. Ця історія вчить. Не мовчіть! ⠀ Я завжди вкладаю в пісні те, що лежить глибоко в душі. Цей трек — не виключення. Але, переслухавши його декілька разів, в мене народився другий куплет, в якому я передала суміш емоцій від побаченого під час роботи у соціальній службі. ⠀ Крізь мене проходили різні історії, в яких люди страждали, боялися, боролися за життя і за дітей, намагалися бути почутими. І можна було довго коперсатися в кожній історї, прояснюючи подробиці подій, але ясним завжди залишався один факт — ніхто ні за яких обставин не має права вчиняти насилля над будь-якою особою. ⠀ Більшість із них боялися говорити про фізичні розправи над собою. Тому для мене великим вчинком є згода Анастасії взяти участь у зйомках, бо вона як ніхто розуміє зміст мого тексту. Вона не мовчала! І я закликаю кожну людину, яка пережила насилля над собою чи стала його свідком: розкажіть про це, не мовчіть про це! Адже якщо хоч одне життя буде врятовано — це вже велике досягнення 🙏🙏🙏 Опублікуйте в себе це відео, поділіться своєю історією, якщо така є, або просто допоможіть привертути увагу до теми соціальної байдужості, під тегами #сумнотак #немовчипронасилля Не мовчіть! ⠀ ТЕЛЕФОН ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ З ПОПЕРЕДЖЕННЯ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА: 📱116 123 ☎️0 800 500 335 ⠀ ТЕЛЕФОН НАЦІОНАЛЬНОЇ ДИТЯЧОЇ ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ: 📱116 111 ☎️0 800 500 225

Допис, поширений Альона (@alyona.alyona.official) 10 Вер 2020 р. о 2:14 PDT

Альона розповідає, що завжди вкладає у свої пісні те, що лежить глибоко в душі:

"Цей трек — не виключення. Але, переслухавши його декілька разів, в мене народився другий куплет, в якому я передала суміш емоцій від побаченого під час роботи у соціальній службі.

Для мене великим вчинком є згода Анастасії взяти участь у зйомках, бо вона як ніхто розуміє зміст мого тексту.

Вона не мовчала! І я закликаю кожну людину, яка пережила насилля над собою чи стала його свідком: розкажіть про це, не мовчіть про це!

У всьому світі під час карантину зріс рівень насилля було виявлено на 30% більше зареєстрованих випадків насильства.

В Україні цей показник ще вище: за даними Нацполіції, за перші шість місяців 2020 року на 40% зросла кількість повідомлень про домашнє насильство.

Крім того, є дані від неурядових організацій: ГО "Ла Страда" і Фонд ООН у галузі народонаселення, що збирає інформацію з притулків, денних центрів, медичних закладів, кількості звернень на гарячу лінію.

"Ми бачимо тенденції та ризики, але не повну картину. Бо не знаємо, скільки точно людей потерпає від насильства, але не звертається по допомогу", розповідає менеджерка програми UNFPA з протидії та запобігання гендерно зумовленого насильства Олеся Компанієць.

Саме тому, спільний заклик Alyona Alyona та Анастасія Лугова — не мовчати — дуже важливий.

Якщо вам потрібна допомога:

ТЕЛЕФОН ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ З ПОПЕРЕДЖЕННЯ ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА:
📱116 123
☎️0 800 500 335

ТЕЛЕФОН НАЦІОНАЛЬНОЇ ДИТЯЧОЇ ГАРЯЧОЇ ЛІНІЇ:
📱116 111
☎️0 800 500 225

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні