Веселі та саркастичні книжки для літніх вечорів. Добірка

Катерина Хорощак — 14 серпня 2021, 10:00

По-справжньому кумедна книжка – одне з найпростіших задоволень у житті, але знайти таку історію не так просто. Ми підібрали 6 книг з небанальними сюжетами, які гарантовано змусять вас сміятися.

"Дурень"

Крістофер Мур

Один із найкращих романів американского сатирика Крістофера Мура, у романах якого завжди присутні чаклунство, примари, заплутані сексуальні стосунки й руйнування.

Все це Крістофер Мур переніс до вигаданого ХІІІ сторіччя, і вийшла така мішанка, від якої майже неможливо відірватися.

У книзі сміливий і кумедний погляд та своєрідна пародія Мура на "Короля Ліра". Про драматичний останній рік життя шекспірівського короля Ліра розповідає королівський блазень на ймення Капшук.

І робить це так, як і належить справжньому королівському блазневі. У романі є посилання й на інші шекспірівські твори – у вигляді чи то коротких цитат, чи то появ окремих персонажів.

"Проект "Розі"

Грем Сімсіон

У центрі сюжету Дон Тіллман – молодий успішний вчений-генетик, який у стосунках з жінками ні разу не просунувся далі першого побачення.

Дон вирішує знайти більш ефективний спосіб і застосовує науковий підхід. Його проект ДРУЖИНА починається з детального запитальника, що допоможе йому відсіяти невідповідних дівчат і знайти одну ідеальну. Але Розі, як виявилося, курить, спізнюється, працює в барі, й до того ж, має власний проєкт.

Дон поступається своїми принципами і вирішує їй допомогти. А ще він дізнається – любов неможливо обчислити і відшукати навіть за допомогою науки.

"Франческа. Володарка офіцерського жетону"

Дорж Бату

Нова книжка Доржа Бату, українського письменника – це продовження історії про командний центр управління польотами НАСА на який чекають нові виклики.

Це захоплива історія про дружбу, любов, толерантність та афери, спецоперації і навіть смерть.

Джорджіо та Франческа стають героями власної бондіани, отримують офіцерські звання, разом рятують світ і одне одного.

Вони знаходять час для веселощів навіть у найвідповідальніші моменти. Книжка Доржа Бату сповнена добрим гумором, курйозними ситуаціями та несподіваними поворотами.

"Сповідь книгаря"

Шон Байзелл

Оповідь Шона пронизана ексцентричним гумором і незбагненною любов’ю до книжок. Автор є власником однієї з найбільших букіністичних крамниць Шотландії та більше десяти років веде фейсбучну сторінку, де відверто і з гумором розповідає про будні книгаря.

На основі свого блогу він видав книгу. Його історія – це своєрідна сповідь про те, як виживають книгарні, як відвідувачі зазирають згаяти час, а інтернет-магазини виграють першість.

Реалістична історія з британським гумором не залишить байдужими книголюбів та тих, хто хоч раз мріяв працювати у книгарні.

"Рік розпусти Клауса отто Баха"

Ярослава Литвин

Трагікомічна історія пригод немолодого німця, який вирушає в Україну на пошуки своєї коханої.

Клаусу за сорок, він має маленьку, але дуже страшну таємницю – пристрасть до колгот та українських дівчат. Несподівано зв'язок з його інтернет-обраницею обірвався і Клаус вирішує будь-яким чином повернути жінку своєї мрії.

На нього чекає незабутня подорож, спокуси, випробування та глузування долі. У романі є чудове почуття гумору і авторский стиль. Легка, невимушена та кумедна історія покаже прості речі геть з іншого погляду.

"Добрі новини з аральського моря"

Ірена Карпа

У цій книжці реальні історії жінок-імігранток у Франції: Хлої, Богдани, Рити та Маші.

Одного разу життя таких різних і багатогранних героїнь переплітаються. Їх об'єднало спільне походження та секрети з минулого, а ще бажання почати все з нуля.

Тут є розповіді про секс і зраду, інтригу і вбивство, втечу і пошук себе, моду і стиль життя.

Вони змусять читачів сміятися і плакати, співпереживати та захоплюватись.

Добірка підготована за сприяння видавництва "Фабула"

Вас також може зацікавити:

6 сучасних книг з сильними екранізаціями

5 книжок, які допоможуть налагодити стосунки з собою

Книжковий антидепресант: 7 книжок, які викликають позитивні емоції

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні