Чим дивуватимуть видавці на 28 BookForum. Добірка

Катерина Хорощак — 11 вересня 2021, 10:30

Зовсім скоро розпочнеться один з найочікуваніших книжкових фестивалів – 28 BookForum і триватиме з 15 по 19 вересня у Львові.

Подія об’єднає письменників, митців та видавців.

Розповідаємо про книжкові новинки, що будуть представлені на BookForum.

"Бог на 60 відсотків", Ганна Улюра

Видавництво: Фабула

Це збірка есе про життєві спостереження відомої української літературної критикині.

Авторка ділиться своїм досвідом, поглядами на життя та книжки, перевовідає діалоги між людьми, які їй доводилось чути, розмірковує про творчість та надає поради, що полегшують сприйняття навколишнього світу.

"Лагідна війна", Джулія Беррі

Видавництво: Рідна мова

Їх четверо, і кожного з них об’єднує прагнення досягти успіху.

Талановита піаністка, віртуоз джазу, король регтайму та дівчина з неперевершеним голосом. Це історія про мрії, натхнення, втрати та любов, яка може перемогти трагедії війни. "Лагідна війна" – це щемка, зворушлива і водночас жорстока історія чотирьох людей, що просто хочуть жити і творити.

"Улюблений керівник. Від довіреної особи до ворога держави. Моя втеча з Північної Кореї", Чан Чжін Сон

Видавництво: Book Chef

Це дивовижна історія придворного поета, який не був обділений увагою від держави. Його любили, йому вручали нагороди, його поважали.

Він міг розраховувати на спокійне життя члена привілейованого класу своєї країни. Його життя здавалося легким та безтурботним навіть тоді, коли народ голодував.

Та одного разу його друг губить примірник забороненого іноземного журналу, виданого поету для службового користування. Тож йому залишається лишень зважитись на втечу заради сім’ї та власного життя.

"Позивний Бандерас. Операція "Томас"", Артемій Кірсанов, Сергій Дзюба

Видавництво: Фабула

Уже знайоми нам по першій частині книжки капітан знову протистоїть російському диверсанту та його посіпакам. На цей раз капітан намагатиметься врятувати не лишень життя людей, а й вберегти міжнародний авторитет України, захистити нашу культуру, історію та духовні цінності.

Та вороги теж не дрімають, для них життя людей ніщо, а мета зруйнувати Україну на першому місці і заради цього вони готові заплатити будь-яку ціну.

"Україна. Їжа та історія", Марина Гримич, Ігор Лильо, Олена Брайченко, Віталій Резніченко

Видавництво: їzhak

До цієї книги увійшли науково-популярні тексти про історію нашої національної кухні, особливостей регіональних відмінностей та рецепти популярних страв, які можна приготувати зовсім по-іншому.

До цієї книжки були залучені кухарі-професіонали, які допомогли ще більше і глибше розкрити потенціал кухні, що стала нашим надбанням.

"Що приховує аутизм. Майбутнє нейрорізноманіття", Стів Сільберман

Видавництво: Наш Формат

Ще декілька десятків років тому лікарі фіксували лише 4-5 випадків аутистичного розладу на десять тисяч дітей.

З тих пір показники виросли в декілька разів, і вже у 2018 році цей діагноз зараховували кожній 59-тій дитині.

Саме ця книжка допоможе зрозуміти, що таке аутизм, і розвіяти безліч міфів. Автор наводить багато прикладів успішних людей з цим синдромом і намагається позбутися дискрімінації цих людей у суспільстві.

"Хроніки поцуплених роверів", Ву Мін’ї

Видавництво: Сафран

Під час пошуку велосипеда свого батька письменник починає знайомитись із затятими і фанатичними колекціонерами роверів.

Цей велосипед – відображення життя та культури Японії, Тайваню, Китаю чи Малайзії. А книга глибша, ніж звичайний пошук ровера.

Вона про спогади, культурні особливості, слонів та джунглі.

"Де їсть і з ким спить Фреймут. Путівник Західною Україною", Ольга Фреймут

Видавництво: Snowdrop

Авторка вирішила зробити більше ніж звичайний путівник. Ольга висвітлює культурні особливості регіонів, розповідає про ресторани, готелі та кав’ярні в яких затишно і хочеться повертатися знову і знову. У цій книжці вона ділиться своїми враженнями, спостереженнями та роздумами.

Це лише мала частина того, що видавництва анонсують до Форуму видавців, тому для повної картини рекомендуємо відвідати фестиваль і насолодитися найновішими книжками.

Добірка підготована за сприяння видавництва "Фабула"

Вас також може зацікавити:

30 книг незалежної України. Добірка

5 книжок, які допоможуть налагодити стосунки з собою

7 кулінарних книжок, які зроблять ваше життя смачнішим

Книжковий антидепресант: 7 книжок, які викликають позитивні емоції

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні