Книги 2021 року, які варто прочитати у 2022-му

Ось і завершується 2021 рік, багатий на події та на нову літературу.

На щастя, книги, які з'явилися цьогоріч, перейдуть з нами у наступні роки.

Ми зібрали добірку творів, які, якщо ви ще цього не зробили, варто прочитати у 2022-му.

Незвичайний роман "Дівчина, жінка, інакша" Бернардін Еварісто написаний у стилі потоку думок, що наче зближує читача з оповідачками. А їх тут чимало.

У книзі ми знайомимося з 12 жінками, представницями різноманітних професій та верств населення.

І кожна з них гідна неупередженого й толерантного ставлення, кожна про щось мріє і сподівається, прагне комфорту і безпеки, кожна має право обрати свій життєвий шлях.

Роман Дона Делілло "Підземний світ" промовляє голосами американців XX століття, таких різних, але об’єднаних часом і простором.

За допомогою своїх багатоманітних персонажів автор розмірковує на злободенні теми – про ядерну зброю, цифрову безпеку, політичні змови та світовий тероризм.

З цією книгою ви проживете безліч життів, станете свідками зміни епох, поглянете на певні речі під іншим кутом.

Нобелівський лауреат Кадзуо Ішігуро у антиутопії "Клара і Сонце" розповідає історію дівчини-андроїда, яка чекала у магазині своєї черги бути обраною і стати другом для котроїсь дитини.

Фантастичне тло недалекого майбутнього автор використовує для пошуку відповідей на глибинні питання. Що робить людину людиною? Чи може щось відчувати істота зроблена штучно, якщо ставитися до неї як до живої – щиро і з любов’ю?

Фанати фентезі із завмиранням подиху чекали на вихід наступної частини циклу Сари Дж. Маас, тож поява на полицях книгарень "Двору крил і руїн" не стала несподіванкою.

Це продовження пригод незламної Фейри, що врятувала свою родину та світ фейрі від кровожерливої загарбниці. Та на цьому негаразди не закінчилися.

Magnum opus Томаса Пінчона також побачив світ у 2021 році. "Веселка тяжіння" – багатошаровий роман, що отримав свою назву завдяки "райдужній" формі траєкторії польоту німецької ракети Фау-2, головної героїні твору.

Ця фантастика переступає усі межі звичних канонів жанру, заграє із морально-етичними нормами, лишаючись при цьому страхітливо реалістичною.

Серед нон-фікшну також було чимало очікуваних книжок. Наприклад, "Медицина доказова і не дуже" Андрія Сем’янківа – науково-гумористична праця, що розвінчує поширені міфи про лікування та діагностику, які часом передаються із покоління у покоління.

Якщо ви готові до пошуку зерна істини у світі гомеопатії, теорій змов, інстаграмних гуринь та інфоциган – ласкаво просимо на сторінки цієї книги.

Напрочуд актуальним є видання "Століття пандемій. Історія глобальних інфекцій від іспанського грипу до COVID-19" Марка Хоніґсбома.

Автор аналізує епідемії та пандемії, з якими зіткнулося людство, ведучи хронологію аж до сучасності.

Книга є ґрунтовним дослідженням, яке пояснить, чому незважаючи на науково-технічний прогрес, спалахи інфекційних захворювань все ж заставали нас зненацька, невідворотно приносячи із собою і зміни суспільно-політичних устроїв.

Добірка підготована за сприяння видавництва "Фабула"

Вас також може зацікавити:

Книжкові підсумки-2021: віражі за пів кроку до прірви

5 книжок на зимові вихідні, з якими можна розслабитись. Добірка

Для дітей та дорослих: ТОП-25 книг, які будуть чудовим подарунком

Книга року BBC-2021: оголосили переможців премії

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні