5 книг, що допоможуть відволіктися від буденності

Катерина Хорощак — 6 лютого 2022, 10:00

Втомитися можна від усього. Тож, щоб цілковито відволіктися від буденності – прихопіть із собою чарівну книжку.

Історії у цій добірці сповнені теплими взаємними почуттями, відданістю, віри у світле майбутнє, надії та чудес, які так потрібні кожному з нас.

Драматична і надихаюча історія "Містер Піп" Ллойда Джонса перенесе вас у містечко Бугенвіль у Африці. Місце, яке могло бути раєм на землі, якби не війна, із якою чужинці прийшли заради наживи.

Здавалося б, серед болю і крові немає місця надії. Та вона з’явилася у образі єдиного білого чоловіка, який наважився лишитися тут. Усе, що він мав – це книгу "Великі сподівання" Чарльза Діккенса та бажання подарувати місцевим віру у світле майбутнє.

Все наше життя складається із начебто незначних дрібниць, із вибору, який ми робимо щодня. Тельма, головна героїня твору "Кімната чудес" Жульєна Сандреля, постійно працювала, мало часу присвячуючи єдиному сину.

І лише коли із ним стався нещасний випадок, жінка зрозуміла, що для неї насправді є найдорожчим. А знайшовши його щоденник зі списком бажань, Тельма заприсяглася виконати їх усі, аби хоча б так довести синові свою любов.

Коли ж траплятися справжнім дивам, як не на Різдво? Так вважали і Касс та Чарлі – близнючки з книги Меґґі Нокс "Обмін на Різдво", тож активно готувалися до свята.

Вони обидві присвятили себе кулінарії, тому коли одна з дівчат через травму втратила здатність відчувати смаки та запахи, це поставило під удар усю її кар’єру. Інша сестра пропонує помінятися місцями, і це рішення перевертає життя обох близнючок догори дригом.

Крижаним холодом віє зі сторінок книги "Мій останній континент" Мідж Реймонд, адже події відбуваються біля берегів Антарктиди. Та навіть серед цілорічної зими знайшлося місце теплим почуттям між Келлером і Деб – двома гідами-натуралістами.

Тільки чи витримає їх кохання випробування часом, відстанню та екстремальними умовами? І чи не виявиться любов до Антарктиди сильнішою?

Чи потрібно жінці жити так, як від неї очікує суспільство, аби почуватися щасливою? Відповідь на це питання шукає Алма – героїня книги "Природа всіх речей" Елізабет Ґілберт.

Дослідниця не вважає, що відсутність чоловіка та бажання працювати у науковій сфері робить її другосортною. Тож настав час довести усьому світові, що щастя для кожного різне, а всі кордони лише у голові.

Вас також може зацікавити:

Понеділка можна не чекати: 9 книг, які допоможуть змінити життя

Книги 2021 року, які варто прочитати у 2022-му

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні