Понеділка можна не чекати: 9 книг, які допоможуть змінити життя

Дарія Поперечна — 30 січня 2022, 10:30

Кожен новий рік ми даємо собі обіцянку змінити все: життя, звички, бути щасливими, успішними, турбуватися про здоров'я.

Часто ці рішення відтягуються на понеділок, початок місяця або іншу знакову дату.

Та ось добірка з 10 книжок, які може допомогти розпочати цей шлях змін на краще.

Поступово, крок за кроком, з науковим підходом та легким присмаком перемоги над собою.

Читайте та надихайтесь!

"Не мона. Зміниш звички зміниш життя!"

Джен Сінсеро

Авторка книжки Джен Сінсеро вважає: "наші думки стають нашими словами, слова стають переконаннями, переконання перетворюються на звички, а звички стають нашою реальністю".

Щоб виховати в собі потужний оптимістичний світогляд, необхідний для формування позитивних звичок, потрібно практикувати усвідомленість та вміти зосереджуватись на тому, чого прагнеш.

А ще, щоб змінити свої погані звички, потрібна хоробрість, зухвалість та багато-багато любові до себе.

Істина у тому, що великі зміни насправді складаються з безліч маленьких етапів, крайнощі на кшталт "усе або нічого" не приносять користі, а маленькі, проте реальні зміни, розпалюють бажання прямувати до мети.

Саме тому авторка пропонує 21-денний план опанування звичок, які дадуть можливість вам стати собою.

"Перемогти прокрастинацію. Як припинити відкладати справи на потім"

Петр Людвиг

Прокрастинація – це не лінь. Лінива людина робити нічого не хоче й цим станом задоволена.

Людина, яка прокрастинує, навпаки охоче би щось робила, але не може себе вмовити. Це як хвороба.

Замість важливих речей, у яких ми бачимо сенс, ми часто витрачаємо час на щось зовсім незмістовне. Безцільно вештаємось офісом, зависаємо у соцмережах або просто довгенько розглядаємо стіну навпроти.

Пізніше через дорікання самому собі та фрустрацію приходить ще й відчуття безпорадності, яке веде до того, що ми знову нічого не робимо. Знайомо?

Люди більше шкодують про те, що не зробили у своєму житті, ніж про те, що зробили.

Автор книги чеський психолог і дослідник Петр Людвіґ на власному досвіді переконався в підступності прокрастинації, всебічно вивчив проблему, визначив причини її виникнення і запропонував кілька простих і дієвих способів боротьби з нею.

Якщо прагнете підвищити власну ефективність, розкрити творчий потенціал на 100% і навчитися проживати кожен день повноцінно – не відкладайте читання цієї книги на потім).

"Сила волі. Шлях до влади над собою"

Келлі Макґоніґал

Сила волі – це здатність опановувати три вміння: "я буду", "я не буду" та "я хочу" – вони й допомагають досягти мети (або ж не вскочити в халепу).

Доктор філософії, психолог та професор Стенфордського університету Келлі Макґоніґал впевнена, що сила волі напряму впливає на благополуччя людини, її ставлення до оточуючих та кар'єру.

Це не вроджена якість, а напрацьована протягом життя навичка.

Використовуючи методику, наведену у книжці, можна навчитись керувати власними почуттями, бажаннями та увагою.

Книга про те, як влаштовано наше мислення, чому ми уникаємо змін і сповна не використовуємо власний потенціал.

Але, окрім теорії, Макґоніґал подає безліч фактів і цікавих прикладів.

Та найбільша перевага книжки – це вправи. Наш мозок потребує тренувань так само, як і наші м'язи.

"Мистецтво неможливого. Посібник із досягнення неймовірних цілей"

Стівен Котлер

Формула неможливого дуже проста – немає таких меж, які б ми не могли посунути.

У цій книжці експерт з питань досягнення пікової продуктивності та автор бестселерів у жанрі нон-фікшн Стівен Котлер пропонує читачам план підвищення людської спроможності, в основу якого покладені знання про новітні здобутки в нейробіології.

За визнанням самого автора "це практичний посібник для непрактичних людей".

Якщо ви прагнете досягти величі, то мотивація спонукає вас почати нескінченну гру. Але саме навчання допомагає вам з неї не вилетіти.

Байдуже хочете ви зробити те, що поки нікому не вдавалося, або зробити те, що ніколи не вдавалося зробити конкретно вам. В обох випадках вам потрібно набути певних фахових знань.

Навчання протягом усього життя тримає наш розум у формі, попереджуючи погіршення когнітивних функцій і тренуючи пам'ять.Воно також сприяє розвитку впевненості, комунікативних навичок і кар'єри.

Безперервна освіта допомагає не відставати від динамічної цілі – золотої середини між викликом і вмінням.

"Без зусиль. Досягайте важливого легше"

Грег МакКеон

Новий надихаючий путівник для досягнення важливих цілей від автора книги з мільйонними накладами "Есенціалізм".

Коли мозок завантажений під зав'язку, все стає важким.

Втомленість робить нас повільними, заскорузлі стереотипи та надмірні емоції заважають сприймати та засвоювати нову інформацію, численні рутинні справи часто заважають нам усвідомити, що справді є важливим у нашому житті.

Насправді все починається з простого принципу: досягнення успіхів не обов'язково має бути важким – замість того, щоб докладати більше зусиль, можна просто знайти легший шлях.

Грег МакКеон пропонує практичні поради, які допоможуть зробити головні справи максимально простими, щоб досягти бажаних результатів, не ризикуючи вигоріти психологічно.

"Книга настроїв. Як я приборкала негативні емоції та повернула собі радість життя"

Лорен Мартін

Хоч як крути, а в житті забагато залежить від настрою.

"Здавалося, хороший настрій – це мій природний стан, режим "за замовчуванням".

Щасливою я була собою. А в кепському гуморі я була іншою людиною.

Хороший настрій мала завжди однаковий, а от поганий – щоразу інакший, із різними присмаками, тяжкістю, ступенями", – пише авторка про власний досвід.

Лорен Мартін впевнена, щоб навчитись керувати спонтанними змінами настрою та приборкати негативні емоції потрібно відчути кожен з відтінків настрою, дізнатися, що він означає, випробувати його знову й знову та визначити тригери, які його провокують.

Протягом довгого часу Лорен аналізувала не лише власні почуття, вона ретельно вивчала поради лікарів, психологів та історії сотень жінок, які постійно відчували стрес та тривожність.

Тепер вона готова поділитись з читачами порадами, які стали їй самій у нагоді і точно діють, які напевно здатні відвадити поганий настрій ще до його зародження.

"Купи собі той довбаний букет: та інші способи зібратися докупи від тієї, котрій вдалось"

Тара Шустер

Жити тим життям, яке ти для себе бажаєш – це найменш егоїстичний вчинок з усіх можливих.

Сьогодні авторка бестселера Тара Шустер успішна та щаслива жінка – за її плечима кар'єра на телебаченні, авторство в The New Yorker та Forbes.

Але за красивою картинкою ховається її власна складна трансформація "людини-катастрофи" у "щасливу-стабільну-вдячну й відкриту до пригод особу".

Тара щиро ділиться з читачами своїми щоденними ритуалами, які допомогли їй подолати депресію, самотність, надмірне захоплення алкоголем та самобичування.

Дівчинка, яка не мала щасливого дитинства та пережила не найкращі взаємовідносини з чоловіками, змогла знайти себе в цьому світі.

Книжка мотивує любити себе і розуміти, що ти заслуговуєш на більше.

"Емоційний інтелект у бізнесі. Як стати успішним у житті та кар'єрі"

Денiел Ґоулман

У цій книзі описано як виникають наші емоції, що відбувається коли ми їх приховуємо та надаються поради як ними влучно керувати.

Вона про те, як навчитись проявляти емпатію та як ця життєво-важлива навичка впливає на формування нашої особистості, стосунки в сім'ї та кар'єрі.

"У час, коли більше немає гарантії зайнятості, коли сама концепція "роботи" швидко змінюється на концепцію "гнучких навичок", існують основні якості, що роблять нас привабливими для роботодавців.

Про них у цілому говорять вже протягом десятків років, під різними назвами – від "характеру" й "особистості" до "м`яких навичок" та "компетенції".

Нарешті маємо достеменніше розуміння цих людських чеснот і новий термін для них: емоційний інтелект", – пише Деніел Ґоулман.

"The Club. Мистецтво об'єднувати"

Сергей Гайдайчук

Найбільша цінність та найнадійніший капітал кожного – це люди, які оточують.

А налагодження стосунків з ними – найважливіша інвестиція, що здійснюється в житті.

У своїй книзі Сергій Гайдайчук розкриє практичні інструменти щодо того, чому ж інвестувати у власну мережу контактів вигідніше, ніж у нерухомість.

Ви дізнаєтеся, як спільноти однодумців рухають світ уперед та про теорію "сильних" і "слабких" контактів.

Зрозумієте правила та цінності, на яких базується робота успішних спільнот.

Навчитеся організовувати ефективне управління клубом зі своїм форматом, структурою, фінансуванням та аспектами внутрішньої комунікації.

Спочатку видання мало стати професійним дослідженням зі створення клубів. Однак завдяки легкому стилю викладу воно вийшло за рамки початкового задуму та може слугувати читачеві персональним гідом із соціальної архітектури і практичним посібником із управління зв'язками у сучасному світі.

Добірка підготовлена за сприяння книжкової платформи Yakaboo.

Вас також може зацікавити:

Книжкові підсумки-2021: віражі за пів кроку до прірви

5 книжок на зимові вихідні, з якими можна розслабитись. Добірка

Для дітей та дорослих: ТОП-25 книг, які будуть чудовим подарунком

Книга року BBC-2021: оголосили переможців премії

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні