Акторка зі "Списку Шиндлера" допомагає українцям на кордоні з Польщею. ФОТО

Діана Кречетова — 8 квітня 2022, 20:11

Знаменита "дівчинка у червоному пальті" 32-річна Олівія Дабровскі зі "Списку Шиндлера" займається координацією волонтерів і допомагає українцям, які тікають від війни, на кордоні з Польщею.

Про це Дабровскі розповіла в Instagram та опублікувала фотографію, де вона на кордоні одягнена у яскраво-жовтий світловідбиваючий жилет з написом "волонтер".

"Тільки тому, що я мовчала, не подумайте ні на секунду, що я нічого не робила – весь цей час ми разом з мамою активно допомагали біженцям фізично чи онлайн", написала акторка.

Як розповіла Олівія в одному із прямих ефірів на своїй сторінці у соцмережі, їй вже вдалося допомогти десяткам біженців, зокрема із пошуком житла та транспортом, яким людей доправляють до різних міст Польщі.

Фото: з Instagram Олівії Дабровскі

Також Дабровскі збирає кошти для допомоги українцям, які змушені були покинути рідну країну через війну.

Зі слів акторки, їй довелося тимчасово призупинити свій бізнес у сфері копірайтингу, поки вона допомагає на українсько-польському кордоні.

"Я нічого не чекаю, і ніхто з нашої групи волонтерів не хоче чути "спасибі", ми просто робимо свою роботу. Я зроблю все, що зможу, я ніколи не забуду ці обличчя та очі. До цього не можна підготуватися, можна тільки уявити", наголосила Дабровскі.

Фото: з Instagram Олівії Дабровскі

Нагадаємо, "Список Шиндлера" – знаменитий фільм режисера Стівена Спілберга. Стрічка отримала сім "Оскарів", у тому числі за найкращий фільм і режисуру, сім премій BAFTA та три "Золотих глобуси".

Кадр з фільму Стівена Спілберга "Список Шиндлера"

Вас також може зацікавити:

Путін замість Гітлера: українські митці адаптували плакати часів Другої світової. ФОТО

Фільм "Будинок зі скалок" про дітей зі Сходу України переміг на кінофестивалі у Празі

Біле піаніно: оповідання про і для дітей українських біженців

Хочете дізнатися більше здоров'я та здоровий спосіб життя? Долучайтеся до групи Мамо, я у шапці! у Telegram та Facebook.

Реклама:

Головне сьогодні