Про кінокритика з порножурналу 70-х. Квентін Тарантіно розкрив деталі свого останнього фільму

Марія Кабацій — 26 травня 2023, 13:10

Культовий американський кінорежисер Квентін Тарантіно, який раніше анонсував початок роботи над своїм останнім фільмом, розповів, що він натхненний історією кінокритика з порножурналу 70-х років.

Читайте УП.Культура у Telegram

Даючи інтерв'ю виданню Deadline на Каннському кінофестивалі, що якраз триває у Франції, Тарантіно сказав, що фільм "заснований на хлопцеві, який дійсно жив, але ніколи не був по-справжньому відомим, він писав рецензії на фільми для порножурналу".

Режисер додав, що дізнався про цього кінокритика ще підлітком, коли працював на роботі, де завантажував журнали для дорослих у торговельний автомат. "Все інше було надто непристойним, щоб його читати, але був один порножурнал, у якому була справді цікава сторінка про кіно", – розповів він.

Квентін Тарантіно у Каннах. Фото: baz Bamigboye/Deadline

Тарантіно заявив, що цей автор був "другорядним критиком" та зосереджувався переважно на "мейнстрімних фільмах". "Я думаю, що він був дуже хорошим критиком. Він був до біса цинічним. Його рецензії були чимось середнім між раннім Говардом Стерном і тим, ким міг би бути Тревіс Бікл (головний персонаж фільму "Таксист" Мартіна Скорсезе - УП.Культура), якби він був кінокритиком... критик порно видання був дуже, дуже смішним. Він був дуже грубим, знаєте. Він лаявся. Використовував расистські образи. Але це було дуже смішно", – додав він.

Режисер повідомив, що він помер у віці близько 30 років: "Деякий час це було невідомим, але зараз я провів додаткове дослідження і гадаю, що це були ускладнення через алкоголізм".

Дія фільму під назвою "Кінокритик" відбуватиметься в Каліфорнії у 1977 році. У фільмі порножурнал, у якому працює головний персонаж, називатиметься The Popstar Pages.

Тарантіно уточнив, що не планує запрошувати на кастинг зірок свого попереднього фільма "Одного разу в Голлівуді" Бреда Пітта чи Леонардо Ді Капріо. "Я ще не вирішив, але це буде хтось у віці 35 років. Це точно буде новий виконавець головної ролі", - сказав він.

Квентін Тарантіно – один із найвідоміших режисерів Голлівуду, сценарист та продюсер. Дебютував як режисер з фільмом "Скажені пси" у 1992-му, однак світову популярність йому принесла стрічка "Кримінальне чтиво" (1994). Вона зібрала багато престижних нагород: Золоту пальмову гілку Каннського кинофестивалю, "Оскар", премію BAFTA та "Золотий глобус". Серед інших його відомих робіт: "Вбити Білла" (2003-2004), "Безславні виродки" (2009), "Мерзенна вісімка" (2015) "Одного разу в Голлівуді" (2021).

Раніше режисер оголошував про наміри піти з режисури після завершення роботи над наступним фільмом. "Працювати 30 років, зняти стільки фільмів, скільки я зняв... це довга кар'єра, дуже довга кар'єра, і я віддав їй все, що маю", - казав він у 2021 році.

Читайте також: Тарантіно продасть сім видалених сцен з "Кримінального чтива" у вигляді NFT

Реклама:

Головне сьогодні