У прокаті з 24 серпня. Вийшов трейлер стрічки "День Незалежності" Володимира Тихого

Марія Кабацій — 19 липня 2023, 17:45

Вийшов трейлер нової роботи режисера "Наших котиків" і засновника об’єднання "Вавилон’13" Володимира Тихого. Це документальний фільм "День Незалежності", що вийде у всеукраїнський прокат 24 серпня.

Стрічка зображує один День Незалежності в Україні – 24 серпня 2022 року. На цей день припала не лише 31 річниця відновлення української державності, але й пів року повномасштабній війні, яку розпочала Росія.

Особливе для України свято у важкий для країни рік показується очима працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, відповідальних за ввімкнення сигналу тривоги в столиці, "пляжних" патрульних з Одеси, операторки протитанкового комплексу, мінометної батареї, штурмовика Збройних сил, 14-річної прибиральниці харківського пабу, художниці з Києва та народного депутата, який стояв біля витоків проголошення незалежності України. Ці люди та розказані ними історії створюють мозаїку одного дня життя України.

Кадр фільму "День Незалежності"

ВІДЕО ДНЯ

Фільм знімали одночасно в різних куточках країни, за фільмування відповідали 11 кінооператорів.

Також у стрічці використані архівні кадри з 1991 року – на них вперше до сесійної зали Верховної Ради внесли український прапор. Автором цих кадрів є один із героїв стрічки, екснардеп Ярослав Кендзьор.

"День Незалежності" – друга робота Тихого за час повномасштабного вторгнення. Вона є своєрідним продовженням стрічки "День українського добровольця", що вийшла у червні 2022 року та здобула нагороди Варшавського кінофестивалю, Sheffield Doc/Fest і стала першим українським фільмом, який придбав BBC.

Світова прем'єра "Дня Незалежності" відбулася на фестивалі Docudays UA. Тут стрічка Тихого була представлена в національному конкурсі. Також фільм побореться за нагороду Одеського кінофестивалю, який пройде у Чернівцях 19-26 серпня.

Читайте також: Вийшов трейлер стрічки "Залізні метелики" про збитий росіянами рейс MH17

Реклама:

Головне сьогодні