Директорку музею Ханенків відзначили премією в Італії за збереження спадщини

Марія Кабацій — 18 грудня 2023, 14:27

Директорка Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків Юлія Ваганова стала лауреаткою італійської премії Laurentum. Її відзначили у новій номінації – "Збереження культурної спадщини".

Читайте УП.Культура у Telegram

Церемонія нагородження пройшла 15 грудня у Королевській кімнаті Палати депутатів Палаццо Монтечіторіо в Римі.

Премія Laurentum Prize була створена однойменним культурним центром, заснованим у Римі 1982 року. Його відкрили представники студентських асоціацій, які займалися волонтерською діяльністю, та прагнули грати роль культурного рушія соціальної структури столиці. Основною метою центру є сприяння розвитку культури в Італії.

Організатори кажуть, що своєю премією мають на меті привертати увагу до літературних новинок і нових мов поезії. У 2007 році паралельно з літературними конкурсами була заснована категорія "Цінності культури" для відзначення видатних особистостей у культурній сфері.

У 2023 році у ній додали категорію "Збереження культурної спадщини". Її присвятили "вшануванню видатних людей, організацій та ініціатив, які продемонстрували непохитну відданість справі збереження нашої культурної спадщини, незважаючи на серйозні виклики, спричинені конфліктами та стихійними лихами".

Таким чином Юлія Ваганова стала першою лауреаткою у новій категорії Laurentum Prize.

Ваганова стала першою лауреаткою премії в цій категорії. Фото: Premio Laurentum Poesia / Facebook

У березні цього року Юлія Ваганова стала однією з лауреаток четвертої премії Women in Arts, яка відзначає досягнення жінок, які працюють у сфері культури та мистецтва. Вона здобула відзнаку в категорії Жінки в культурному менеджменті.

Читайте також: В Музеї Ханенків відкрили виставку українського проєкту Архітектурної бієнале 2023

Реклама:

Головне сьогодні