Попри нещадну критику. За перший вікенд прокату "Джокер 2" став лідером за касовими зборами

Марія Кабацій — 7 жовтня, 13:27
Попри нещадну критику. За перший вікенд прокату Джокер 2 став лідером за касовими зборами
Кадр з фільму "Джокер"

Фільм Тодда Філліпса "Джокер: Божевілля на двох", що є продовженням стрічки 2019 року, за результамами першого вікенду прокату очолив список найкасовіших стрічок. Такого результату стрічці вдалося добитися попри негативні відгуки глядачів та критичні рецензії кінооглядачів.

Стежте за поступом української культури в Telegram i WhatsApp!

У міжнародному прокаті другому "Джокеру", що вийшов у прокат наприкінці минулого тижня, вдалося зібрати 81,1 млн доларів. Американські кінотеатри принесли стрічці лише 40 мільйонів доларів – це менше половини від суми бокс-офісу, яку заробив перший "Джокер" Філліпса. Втім, навіть такі збори не завадили його лідерству в прокаті, пише Variety.

На виробництво продовження стрічки 2019 року, яка принесла 11 номінацій на "Оскар" та перемогу у двох із них, кіностудія Warner Bros. витратила величезну суму – 200 мільйонів доларів. Для порівняння, перший "Джокер" мав бюджет у 65 мільйонів доларів.

Значно збільшили бюджет другої частини гонорари режисеру, а також виконавцям ролей Джокера Хоакіну Феніксу та Гарлі Квінн – співачці Леді Ґаґа.

Наразі фільм вийшов у прокат у 76 країнах, крім США. Найкращі результати "Джокер: Божевілля на двох" мав у Великій Британії (8 млн доларів), Німеччині (6,9 млн доларів), Італії (5,6 млн доларів). Цього тижня фільм вийде на екрани Японії, а 16 жовтня дебютує в Китаї.

ВІДЕО ДНЯ

Прем'єра фільму "Джокер: Божевілля на двох", що розповідає про перебування Артура Флека (він же Джокер) у лікарні Аркхем, відбулася на Венеційському кінофестивалі. Після неї оцінка стрічки на сайті-агрегаторі рецензій Rotten Tomatoes була 63%. Коли фільм вийшов у широкий прокат, оцінка обвалилася до 33%.

Перший "Джокер" став надзвичайно прибутковим блокбастером: він заробив 335 мільйонів доларів у США та 743 мільйони доларів в міжнародному прокату.

Певний час він був найкасовішим фільмом з рейтингом R – цього року його посунув "Дедпул і Росомаха", що заробив 1,32 мільярда доларів у світовому прокаті.

Реклама:

Головне сьогодні