Виставку Алли Горської в Українському домі відвідала понад 51 тисяча гостей

Марія Кабацій — 30 квітня, 16:15
Виставку Алли Горської в Українському домі відвідала понад 51 тисяча гостей
Виставку Алли Горської відвідала понад 51 тисяча гостей
Національний центр "Український Дім" / Facebook

Виставку "Алла Горська. Боривітер", що тривала в Українському домі з середини березня, за весь час відвідала понад 51 тисяча гостей.

Про це повідомила директорка Національного центру "Український дім" Ольга Вієру.

"За шість тижнів виставку відвідало понад 51 тисяча відвідувачів, а кількість відвідувачів у вихідні дні сягала від 2 до 3 тисяч. Близько 10 тисяч гостей відповідно нашій програмі лояльності відвідали виставку безкоштовно", – уточнила Вієру.

ВІДЕО ДНЯ

Директорка Українського дому зазначила, що команді проєкту ще на етапі задуму було очевидно, що виставка Горської викличе інтерес. Втім, організатори не могли уявити, що вона стане найвідвідуванішим і найпомітнішим проєктом останніх років.

Вієру додала, що над організацією проєкту "Алла Горська. Боривітер" працювали 85 осіб, з них 67 співробітників Українського дому. "Творча група складала 20 осіб, кураторська – 4 особи. І кожен з цих людей вніс свій безцінний внесок у проєкт. Свої знання і досвід, свою любов до мистецтва, енергію і тепло", – зазначила вона.

Виставка Алла Горська. Боривітер в Українському домі
Відкриття виставки "Алла Горська. Боривітер"
Національний центр "Український Дім" / Facebook

Виставка "Алла Горська. Боривітер" відкрилася в Українському домі 15 березня 2024 року. Вона стала першою ретроспективною виставкою художниці, на якій зібрали понад 100 творів живопису, графіки, ескізів монументальних робіт з музейних і приватних колекцій, а також архівних матеріалів, що висвітлювали діяльність мисткині-шістдесятниці та її оточення.

Серед музеїв, що надали свої роботи на виставку – Національний художній музей, Національний музей імені Шептицького у Львові, Музей шістдесятництва, Музей літератури, Національний музей декоративного мистецтва.

Відвідувачі Борифесту
В останній тиждень роботи виставки кураторська команда влаштувала "Борифест"
Національний центр "Український Дім" / Facebook

Зважаючи на велику увагу публіки, в останній тиждень роботи виставки кураторська команда влаштувала "Борифест" – фестиваль, натхненний постаттю Алли Горської. У фестивальній програмі були кураторські екскурсії, покази фільмів, хореографічний перформанс, публічні інтерв'ю з Оксаною Забужко та онукою Горської Оленою Зарецькою.

Реклама:

Головне сьогодні