Дослідники із США вважають – 1 яйце на день зменшує ризик серцевого нападу

— 1 листопада 2016, 17:15

Дослідження науковців показало, що одне яйце на день може знизити ризик серцевого нападу на 12%, пише The Daily Mail.

Одне велике яйце містить 6 грамів високоякісного протеїну та антиоксидантів, а також вітаміни E, D, та A.

За словами учених, вітамін Е знижує ризик серцевих нападів у людей із хворобами серцево-судинної системи.

[L]До таких висновків дослідники дійшли після аналізу розробок колег 1982 до 2015 років. Разом у них брали участь понад 275000 волонтерів.

"У яйцях є багато поживних речовин, які зменшують оксидативний стрес та запальні процеси. Вони також забезпечують організм потрібною кількістю білка, який у свою чергу, пов'язаний із пониженням кров'яного тиску", – розповів керівник дослідження Домінік Александер із інституту EpidStat Institute.

РЕКЛАМА:

Проте раніше дослідники повідомляли, що одне яйце містить близько 185 мг холестерину, який може сприяти зменшенню еластичності судин та поглиблювати ризик серцево-судинних захворювань.

Одне велике яйце містить 6 грамів високоякісного протеїну та антиоксидантів, а також вітаміни E, D, та A. Фото svehlik/Depositphotos

Також ішлося про те, що організм людини самостійно виробляє холестерин. Щодня організм людини продукує від 1 до 2 грамів цієї речовин (це у 5-10 разів перевищує рівень холестерину у великому яйці).

При цьому існує закономірність. Коли людина їсть більше холестерину з продуктів, тіло виробляє їх менше. І навпаки: коли їсть менше холестерину – організм виробляє більше.

Реклама:

Головне сьогодні