Українці долучаються до флешмобу на тиждень обізнаності про антибіотики

— 16 листопада 2016, 14:45

Під час тижня обізнаності організації охорони здоров'я у всьому світі намагаються якомога більше інформувати людей про вплив антибіотиків на організм людини, йдеться на офіційному сайті ВООЗ.

З огляду на стійкість, яку розвивають бактерії до антибіотиків, фахівці наголошують на важливсті правильного інформування щодо застосування цих препаратів.

Раніше повідомлялося, що дослідники Медичної школи Гарвардського університету розробили простий спосіб спостереження за тим, як за доволі короткий час бактерії стають стійкими до антибіотиків, а отже зменшують їхню ефективність.

Стійкість інферкцій до антибіотиків зростає настільки стрімко, що є ризик втратити їхню ефективність повністю.

У свою чергу, 25-річна студентка з Австралії розробила полімерний пептид, який є структурою із повторюваних ланцюгів білків в формі зірки та здатен убивати 6 різних супербактерій без втручання антибіотиків, руйнуючи їхні клітинні мембрани.

Новий метод пройшов випробування на пацюках у лабораторії, але потенційно може стати вирішенням проблем зі стійкими до антибіотиків бактеріями.

Українські вчені також долучилися до створення альтернатив препаратам, створивши фотокеровані антибіотики.

До флешмобу #Антибіотик_за_рецептом уже долучилися в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, члени її команди та працівники організацій охорони здоров'я України.

Реклама:

Головне сьогодні