Що буде, якщо сидіти "нога на ногу". Пояснює МОЗ

— 10 грудня 2018, 10:59

Всі ми, буває, сидимо схрестивши ноги вище колін.

Письменник Алан Піз у своїй книзі "Мова тіла" каже, у "парі" зі схрещеними руками ця поза дуже популярна у жінок всього світу та, зазвичай, виражає невдоволення.

Однак Піз наголошує, не варто її відривати від контесту. Залежно від обставин вона може виражати хвилювання, стриманий настрій, захисну позицію, або ж просто – бути вимушеною через незручне крісло.

МОЗ на своїй сторінці у Facebook розповіло, які наслідки для здоров'я може мати така поза.

У відомстві кажуть, сидіти та схрещувати ноги час від часу, не шкідливо.

Проте якщо ви любите перебувати у такому положенні довго, ведете малорухливий спосіб життя, це може завдати шкоду організму.

Перехрещення ніг вище коліна під час сидіння може викликати незначне тимчасове підвищення тиску.

Якщо у вас нормальний тиск - це не матиме серйозних наслідків. Водночас, якщо маєте проблеми у цій сфері, краще уникати тривалого сидіння в позиції з перехрещеними ногами.

Схрещування ніг в області гомілок (як люблять сидіти британської монаршої сім'ї) не викликає підвищення тиску – сидіть так на здоров'я.

Виключно сидіння "нога на ногу" не може бути єдиною причиною варикозу вен. Але, тривале сидіння чи стояння в одній позі загалом, а не лише зі схрещеними ногами, призводить до цієї хвороби.

Тривале сидіння з перехрещеними ногами може негативно впливати на поставу. Згідно досліджень, сидіння тривалий час більше, ніж три години на день зі схрещеними ногами, може призвести до нахилу плеча та викривлення тазу.

В якій би позиції ви не сиділи, тривале сидіння погано впливає на організм. Тож вставайте кожні пів години, принаймні на 5 хвилин.

Вас також може зацікавити:

Реклама:

Головне сьогодні