Червоне вино може бути корисним для кишківника. Чому та яка доза

5989
29 серпня 2019

Безпечної дози алкоголю не існує. 

Але якщо не можете втриматись від келиха вина, то краще обирати червоне: можливо, це корисно для мікробів вашого кишківника.

Це показало дослідження, проведене на 3000 людях, пише New Scientists. 

 Безпечної дози алкоголю не існує. Фото: ФntonMatyukha/Depositphotos

Науковці з Королівського коледжу Лондона виявили, що люди, які п'ють червоне вино, мають більше бактеріальне різноманіття, ніж ті, хто частує себе білим вином, пивом, сидром та міцними алкогольними напоями.

Результати дослідження підтвердились навіть коли дослідники врахували такі фактори як вік, раціон та соціоекономічний статус.

Наявність мікробного різноманіття вважається кращим для здоров'я, ніж коли у кишківнику домінує лише один штам бактерій. 

Науковці припускають, що, можливо, така речовина як поліфенол може пояснити це явище. 

Поліфенол діє як антиоксидант, який нейтралізує вільні радикали, що можуть пошкодити клітини нашого організму.

Для здоров'я свого мікробіому достатньо випивати один келих червоного вина раз у два тижні, стверджують вчені.

Варто зазначити, що поліфенол також міститься у чорному шоколаді, чаї та ягодах.

"Жоден лікар не буде радити пити алкоголь заради здоров'я і користь поліфенолу варто розглядати в контексті того, що вино також містить і алкоголь, який пов'язують з 200 медичними станами", - каже дослідниця Інституту впливу алкоголю на здоров'я Седі Боніфаце. 

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді спілкуватися з вами у Facebook.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя

powered by lun.ua