Коронавірус: в Італії марафонець тричі побував у лікарів, а його не обстежили. Ймовірно він – причина спалаху

Дарія Поперечна — 28 лютого 2020, 10:52

Причиною європейського спалаху коронавірусу стала необачність італійських лікарів, які не протестували хворого з ознаками захворювання.

Таке розслідування проводить італійська прокуратура в лікарнях регіону Ломбардія, який вважається центром поширення епідемії коронавірусу в Європі, повідомляє The Guardian.

Розслідування почалося після звинувачень прем'єр-міністра Джузеппе Конте, що, мовляв, одна із лікарень регіону сприяла поширенню хвороби, не дотримуючись належної процедури.

Причиною європейського спалаху коронавірусу стала необачність італійських лікарів. Фото peshkova/Depositphotos

Ймовірно чоловік під іменем Маттіа став першим джерелом локальної передачі в Італії після зараження вірусом від друга, який повернувся з Китаю на початку лютого, – повідомляє The Daily Mail.

38-річний марафонець тричі потрапляв до лікарні на півночі Італії, з симптомами, схожими на грип, перш ніж лікарі діагностували йому коронавірус.

Вперше чоловік поскаржився на погане самопочуття 14-го лютого, та звернувся за допомогою до свого терапевта. Лікар виписав пацієнту препарати від грипу.

Як коронавірус впливає на тіло людини. Розповідають вчені

Після того, як його симптоми не покращилися, Маттіа потрапив до лікарні 16-го лютого.

А згодом – ще через два дні.

Всі три рази чоловіка не перевіряли на наявність коронавірусу, через відсутність прямих зв'язків з Китаєм.

За цей час він заразив свою вагітну дружину, друга, а також трьох літніх людей.

Чоловік також пов'язаний з вісьмома іншими випадками зараження медичних працівників та пацієнтів лікарні.

Що світ вже знає про новий коронавірус: заразність, лікування, вчасне виявлення хворих

Як повідомляється, однією з них була 77-річна жінка, яка померла від хвороби.

Чоловік провів 36 годин у лікарні, перш ніж його перевірили на наявність вірусу та помістили у ізолятор, повідомляє The Guardian із посиланням на італійські ЗМІ.

Деякі співробітники лікарні скаржилися на те, що навіть після виявлення позитивного результату, пройшло кілька годин перш ніж вони були попереджені про ризик.

"У всіх відділеннях невідкладної допомоги по всьому світу лікарі повинні завжди виконувати універсальні запобіжні заходи, коли кожного пацієнта в будь-який час і в будь-якому місці розглядають як потенційного розповсюджувача захворювання.

Ми не повинні нікого звинувачувати, оскільки лікарі і медсестри виконували свою роботу в напружених умовах.

Якщо помилка трапилась, ми повинні уникати її повторення.

Вірус досить складно відрізнити, адже зараз активний сезон грипу", – коментує ситуацію Вальтер Річарді, італійський представник Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Як світ божеволіє через коронавірус: розвінчуємо чутки та міфи

Маттіа все ще знаходиться у важкому стані в поліклініці Сан-Маттео в Павії.

Його дружина лікується в лікарні Сакко в Мілані, але стан її здоров'я наразі задовільний.

Раніше у італійські медіа появилась інформація стосовно зараження коронавірусом одного із виконавців оперного театру в Мілані La Scala.

Перші симптоми у виконавця проявилися 13 лютого, повідомляє видання Il Giorno.

Працівників театру попередили про виявлення коронавірусу в їхнього колеги, та порекомендували звернутися до лікаря у випадку лихоманки чи інших підозрілих симптомів.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.



Реклама:

Головне сьогодні