Ляшко розповів, як планують покращити тестування на COVID-19

Наталiя Бушковська — 2 квітня 2020, 10:56


Всі, хто потребує тестування, зможуть його отримати, не відвідуючи заклад охорони здоров'я і не створюючи додаткового навантаження або ризику інфікування.

Про це на прес-брифінгу сказав санітарний лікар Віктор Ляшко.

"Наразі в нас працюють мобільні бригади.

Ми співпрацюємо з приватними лабораторіями, й вони готові надавати нам свої пункти забору біологічного матеріалу", – додав він.

Віктор Ляшко

На питання, як він прокоментує заяву співробітників Інститут молекулярної біології про те, що вони можуть виготовляти 10-20 тестових систем на тиждень, але не отримують на це фінансування, Ляшко відповів, що МОЗ працює над цим питанням.

"Думаю, наступного тижня в нас буде виробництво серійних тестів та поставки вітчизняних тестів до ПЛР лабораторій.

Ми забезпечимо всіх, хто цього потребує, лабораторними дослідженнями", – сказав він.

Нагадаємо, що Головний санітарний лікар раніше дав доручення створити мобільні бригади по країні, які будуть приїздити до хворих з підозрою на коронавірус, щоб робити забір матеріалів для проведення аналізів у вірусологічних лабораторіях методом ПЛР (полімеразно ланцюгової реакції).

За його словами, таких бригад вже 567.

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.





Реклама:

Головне сьогодні