Усіх кандидатів на голову НСЗУ відхилили, тепер очільника можуть обрати без конкурсу

Катерина Хорощак — 20 травня 2020, 16:42

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов відхилив усі три кандидатури на голову Національної служби здоров'я України, які пройшли до фіналу конкурсу.

Про це міністр повідомив під час засідання Кабінету Міністрів 20 травня.

"На голову НСЗУ був проведений конкурс в січні. Я провів співбесіду згідно із законодавством з трьома людьми, які перемогли в цьому конкурсі, подав сьогодні протокольне рішення щодо відсутності переможця конкурсу.

Також сьогодні прийняте розпорядження про необхідність призначення на вакантну посаду голови НСЗУ шляхом укладання контракту про проходження державної служби згідно з чинним законодавством", – сказав Степанов.

Тобто керівника НСЗУ можуть призначити за позаконкурсною процедурою.

Очільник МОЗ Максим Степанов. Фото: Катерина Хорощак

Ймовірно, це станеться на наступному засіданні Кабміну.

В. о. очільника НСЗУ Оксана Мовчан, яка була фіналісткою конкурсу, написала у Facebook, що НСЗУ виступає за чесний та прозорий конкурс на посаду голови та у прем'єр-міністра зараз є два способи вирішити цю ситуацію:

"Міністр виконав всі дії, щоб формально завершити конкурс.

Далі закон дає Прем’єр-міністру два варіанти – провести новий конкурс або призначити тимчасового керівника, уклавши контракт.

В першому випадку ми маємо демократичну процедуру, яка покликана захистити інтереси громадян.

В другому - в непрозорий необґрунтований спосіб довірити випадковій людині управління всім медичним бюджетом країни в період пандемії".

Мовчан також раніше повідомляла "Інтерфакс-Україна", що всі три кандидати прийшли на співбесіду з міністром охорони здоров'я і відповіли на всі запитання, які він поставив.

Проводився відеозапис співбесіди.

"Всім нам поставили одні й ті самі запитання дуже загального характеру про головні завдання НСЗУ і про те, що потрібно зробити в найближчі роки.

Не було запитань детальних, не було техніки процесів, не було запитань про те, як наразі організована робота служби", – сказала вона.

За словами Мовчан, "зустріч із міністром була схожа, швидше, на формальний крок, який він має зробити, щоб перейти до подальшого вже сформованого плану".

Нагадаємо, що найбільшу кількість балів на конкурсі набрала в. о. очільника НСЗУ Оксана Мовчан, друге місце зайняла заступниця голови НСЗУ Наталія Рябцева, а третє – директор Департаменту договірної роботи НСЗУ Андрій Віленський.

Довідка:

НСЗУ – це орган, який створили у рамках медреформи у 2017 році.

Він контролює всі виплати в сфері охорони здоров`я, обирає лікарні, які отримуватимуть гроші від держави, та контролює розподіл більш як 100 мільярдів гривень щороку на оплату послуг пацієнтів.

Вас також може зацікавити:

Державний стартап: як Олег Петренко з командою створили Національну службу здоров’я

"Потиснули руку" майже 25 тис. лікарів: НСЗУ відкидає звинувачення МОЗ про провал комунікації

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні