В Україні торгують довідками про негативний результат на COVID-19 для виїзду за кордон – директор лабораторії

Катерина Хорощак — 9 вересня 2020, 14:19

В Україні почали торгувати довідками про негативний результат ПЛР на COVID-19 для виїзду за кордон.

Про це заявив комерційний директор "Сінево" Микола Скавронський, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні ПЛР-тести роблять і для виявлення вірусу, і виконуючи формальні вимоги для виїзду за кордон або виходу з карантину. Що стосується здачі тестів для виїзду за кордон, то наразі на ринку вже існує деяка торгівля довідками "негативного результату ПЛР для виїзду закордон", – розповів Скавронський.

За його словами, сьогодні "за такими схемами вже працюють деякі туроператори, пропонуючи за умовно невеликі гроші туристам оформлення необхідної довідки навіть без здачі аналізу".

Фото: Krisikorn/Depositphotos

Скавронський допускає зниження попиту і цін на ПЛР-тести:

ВІДЕО ДНЯ

"Щойно буде внесено зміну до законодавства та ПЛР стане не єдиним обов'язковим для постановки діагнозу тестом, а, наприклад, можна буде робити аналіз на антиген до коронавірусу, ціна на які буде в рази нижчою, це призведе до того, що ринок ПЛР-аналізів за завищеними цінами відразу впаде, оскільки ПЛР-тести втратять свою ексклюзивність".

Вас також може зацікавити:

Степанов розповів, які умови необхідні для проведення ПЛР-тесту

Як припинити самоізоляцію, коли ПЛР-тест негативний

Як підготуватися до ПЛР-тесту на COVID-19. Протипоказання від ЦГЗ

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя

Реклама:

Головне сьогодні