В Україні затвердили план вакцинації населення від COVID-19

Софія Кочмар-Тимошенко  — 22 грудня 2020, 16:29

Оперативний штаб Міністерства охорони здоров’я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від COVID-19.

Протягом наступних двох років планують зробити щеплення 50% населення, тож вакцину мають отримати 20 млн українців.

Документ розробили фахівці Центру громадського здоров’я України разом з експертами ВООЗ та ЮНІСЕФ.

"Вакцинація від COVID-19 в Україні буде добровільною для усіх груп населення та професійних груп ризику. Її проведення не заважатиме проведенню рутинної вакцинації відповідно до Календаря щеплень, щоб не допустити зниження рівня вакцинації від інших хвороб", зазначив очільник Центру громадського здоров’я МОЗ Ігор Кузін.

План оновлюватимуть що два тижні, аби він відповідав реальній ситуації.

Фото depositphotos

"Ми готові отримувати вакцину вже у першому кварталі 2021 року. Першочерговою буде вакцинація медиків, особливо тих, хто працює в стаціонарах, де надають лікування від COVID-19", зазначив Ігор Кузін.

Окремим планом буде затверджена процедура вакцинації українців з непідконтрольної території України.

Отже, вакцинація від COVID-19 відбуватиметься в 4 етапи:

🔴 січень квітень 2021 року люди із найвищим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією COVID-19;

🔴 квітень червень 2021 року люди із надзвичайно високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто надає медичні послуги;

🔴 червень вересень 2021 року люди із високим ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави;

🔴 вересень 2021 березень 2022 року люди із підвищеним ризиком інфікування та розвитку COVID-19 і ті, хто виконує функції з підтримки безпеки та життєдіяльності держави.

Вакцинуватимуть населення на базі наявних пунктів щеплень, мобільними бригадами з імунізації, а також у тимчасових центрах вакцинації.

Вас також може зацікавити:

Що краще для тривалого імунітету: перехворіти COVID-19 чи отримати вакцину?

Що означають випадки алергії у Великій Британії на вакцину від COVID-19 і що кажуть лікарі?

Вакцина від COVID-19: місія можлива, але є нюанси

Директор Європейського бюро ВООЗ Ганс Клюге про вакцину: це буде наймасштабніша логістична операція в історії

Що відомо про склад вакцини проти COVID-19: технологія, яка передає генетичний код

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя

Реклама:

Головне сьогодні