У Моршині заради експерименту вакцинують проти COVID-19 більшість дорослих одночасно

Дарія Поперечна — 16 квітня 2021, 10:31

У Моршині Львівської області одночасно вакцинують проти коронавірусної хвороби більшість дорослого населення.

На це виділять понад 2 тисячі доз вакцини CoronaVac.

Таким чином у місті проведуть експеримент, щоб проаналізувати ефективність щеплення від інфекцій в окремому населеному пункті.

Варто зазначити, що це пілотний проєкт вакцинації Міністерства охорони здоров'я.

Про його запуск розповіли у Львівській обласній адміністрації.

За їхніми словами, це можливість позачергово провакцинувати жителів і створити безпечні умови для туристів.

Фото Esbenklinker/Depositphotos

У департаменті охорони здоров'я Львівської ОДА наголошують, що в області за вказівкою МОЗ також розробляють програми постковідної реабілітації пацієнтів.

"Моршин є найбільшим курортним містом в нашій області, яке має можливості для організації відпочинку та реабілітації великої кількості людей.

За ініціативою міського голови Руслана Ільницького Моршинська міська рада звернулася до уряду з пропозицією запустити пілотний проєкт з проведення позапланової колективної вакцинації від коронавірусу жителів і працівників санаторно-курортних закладів.

Працівники Моршинської міської ради та КНП "Моршинська міська лікарня" проаналізували демографічні показники, стан захворюваності на COVID-19 та обсяги уже проведеної вакцинації і визначили, що масове вакцинування дасть можливість створити 70% імунного прошарку.

Ми зі свого боку підтримали цей проєкт", - розповів директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Зараз у Моршині проживає 4239 осіб, проєктом передбачено вакцинацію більшості населення.

У Львівському обласному лабораторного центру з епідеміологічних питань розповіли, що загалом у першій партії до області надійшло 11 240 доз вакцини CoronaVac.

З них 2400 доз виділять для жителів Моршина.

Всього проєкт триватиме 2 тижні. Взяти участь у ньому можуть дорослі віком від 18 років.

Для підготовки та проведення масової вакцинації жителів міста залучать дві бригади пункту щеплення КНП "Моршинська міська лікарня", а також виїзну мобільну бригаду з вакцинації КНП "Стрийська ЦРЛ".

Записатися на щеплення можна у сімейного лікаря та на сайтах і Facebook-сторінках Моршинської міської ради та КНП "Моршинська міська лікарня".

Вас також може зацікавити:

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Також ми ведемо корисний Telegram-канал "Мамо, я у шапці!".

Реклама:

Головне сьогодні