Pfizer обіцяє таблетки проти COVID-19 вже до кінця 2021 року

Катерина Хорощак — 29 квітня 2021, 10:08

Експериментальні таблетки від Pfizer для лікування COVID-19 при перших ознаках можуть з’явитися у доступі до кінця 2021 року, повідомив CNBC генеральний директор компанії Альберт Бурла.

Вони можуть стати першим засобом проти коронавірусу, оскільки наразі не існує ліків проти COVID-19. Медики застосовують препарати проти інших хвороб, які допомагають інфікованим одужати.

Розробка Pfizer належить до класу ліків, які називають інгібіторами протеази. Вони пригнічують фермент, який необхідний вірусу для розмноження в клітинах людини.

Інгібітори протеази використовуються для лікування інших вірусних патогенів, як-от ВІЛ та гепатит С.

Альберт Бурла розповів, що компанія тестує два противірусні препарати: один вводиться внутрішньовенно, інший – перорально.

За його словами, Pfizer приділяє особливу увагу варіанту у пігулках, оскільки він дає кілька переваг, основна з яких – можливість лікуватися вдома.

Фото: lunamarina/Depositphotos

Компанія у березні розпочала ранні клінічні дослідження цього препарату.

Якщо вони пройдуть успішно і Управління з продовольства і медикаментів США схвалить ліки, до кінця року вони зможуть бути доступними по всій території США.

Але коли препарат пошириться за межами країни – невідомо.

Нагадаємо, Pfizer спільно з німецьким виробником ліків BioNTech розробили вакцину проти COVID-19, якою, зокрема, щеплюють українців.

Вас також може зацікавити:

Якими препаратами лікують COVID-19 в Україні: аналізуємо оновлений український протокол

"А раптом поможе": розвінчуємо 26 альтернативних способів профілактики COVID-19

5 міфів про COVID-19, які ніяк не вмирають. А мали б

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Також ми ведемо корисний Telegram-канал "Мамо, я у шапці!".

Реклама:

Головне сьогодні