Вакцина проти COVID-19 може з'явитися у продажу пізніше очікуваного терміну – Радуцький

Катерина Хорощак — 7 квітня 2021, 17:28

Вакцина проти COVID-19 може з’явитися на комерційному ринку пізніше літа 2021 року, хоча міністр охорони здоров’я Максим Степанов прогнозував "до літа".

Так вважає голова Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький. Про це він розповів в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

"Міністр говорив, що не раніше літа, але я думаю, що пізніше. Поки виробники офіційно заявили, що вони торгують лише з державами.

Є мільйон бажаючих за свої гроші завезти вакцину і почати вакцинувати в приватних клініках, але ці спроби завершуються нічим, тому, що всі виробники просять лист від уряду, що він на це погоджується.

Уряд України, як і будь-який інший уряд, такого листа не дасть", – сказав Радуцький.

Фото: eduterrataca/Depositphotos

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко в інтерв’ю "Українській правді. Життя" взагалі не зміг назвати приблизних дат, коли вакцина проти COVID-19 з’явиться у продажу в Україні.

"Я не можу цього сказати. Тут багато залежить від різних факторів", – сказав Ляшко.

Нагадаємо, Україна, окрім Covishield (AstraZeneca), поки що планує використовувати ще 3 вакцини проти COVID-19: Pfizer, Sinovac та Novavax.

Вас також може зацікавити:

Треба просто почати вакцинувати

У МОЗ розповіли, скільки ще Україна отримає вакцини від COVID-19 та чому затримуються поставки

Як записатися на вакцинацію проти COVID-19: 4 способи

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Також ми ведемо корисний Telegram-канал "Мамо, я у шапці!".

Реклама:

Головне сьогодні